Başörtüsüne Özgürlük Eylemi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Van Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum örgütleri ile derneklerin desteklediği 'Başörtüsüne Özgürlük' adlı mutat basın açıklamasının 49'uncusu yapıldı.Sanat Sokağı'nda d

Başörtüsüne Özgürlük Eylemi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Van Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum örgütleri ile derneklerin desteklediği 'Başörtüsüne Özgürlük' adlı mutat basın açıklamasının 49'uncusu yapıldı.

Sanat Sokağı'nda düzenlenen, Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Memur Sendikaları Konfederasyonu Van İl Başkanlığı (Memur-Sen) ve Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanlığı'nın desteklediği basın açıklamasını, oluşturulan platform adına Memur-Sen Üyesi Hikmet Bilgin yaptı.

Hukuka ve insan haklarına aykırı olarak yetkisiz ve ilgisiz kişi ve kuruluşların talimatıyla başlatılan başörtü yasağının hız kesmeden barbarca sürdürüldüğünü belirten Bilgin, Van Başörtüsü Platformu olarak da bu anlamsız ve hukuksuz yasağı protesto etmek amacıyla 49'ncu kez meydanlarda olduklarını kaydetti.

Yapılan kamuoyu anketlerinde başörtüsü yasağının kamu vicdanında hiç bir zaman kabul görmediğini belirten Bilgin, hukuka ve insan haklarına aykırı olarak sürdürülen başörtüsü yasağının Türkiye'nin imza attığı uluslararası belgeler açısında da mesnetsiz olduğunu kaydetti.

22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri'nde halkın daha çok özgürlük, az devlet ve sivil Anayasa vadeden kadroları iktidara taşıdığını kaydeden Bilgin, millet olarak yeni meclis ve kurulacak yeni hükümetten meydanlarda verdikleri sözlere sadık kalmalarını beklediklerini ve bir an önce kısır çekişmelerden vazgeçerek sivil bir Anayasa çalışmalarına başlamalarını istediklerini kaydederek, "Başörtüsü platformu olarak 49 haftadır sürdürdüğümüz direniş, aynı zamanda hukuk, demokrasi ve insan haklarına ilişkin taleplerimizi de içermektedir.

 Yeni meclisin bu sese kulak vereceğini ümit ediyoruz. Aksi takdirde bu şanlı hukuk mücadelemiz sonuna dek devam edecektir" şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından yaklaşık 40 kişilik grup sesiz bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler