Başkentte canlı bomba paniği

Emniyet Genel Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'nın Ankara'da yerel seçimler öncesi büyük bir intihar saldırısı planladığını ortaya çıkardı. Emniyet raporuna göre terör örgütü, İstanbul Güngören'de gerçekleştirdiği bombalı saldırının bir benzerini Başken

Başkentte canlı bomba paniği
Emniyet Genel Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'nın Ankara'da yerel seçimler öncesi büyük bir intihar saldırısı planladığını ortaya çıkardı.

Emniyet raporuna göre terör örgütü, İstanbul Güngören'de gerçekleştirdiği bombalı saldırının bir benzerini Başkent'te yapmayı planladı. Alınan tedbirler çerçevesinde plan iki ay önce bertaraf edilirken, güvenlik güçleri, örgütün seçim sürecinde benzer eylemlere hız vermeyi düşündüğüne dikkat çekti.

İlgili rapor, Jandarma Genel Komutanlığı ile MİT Müsteşarlığı'na da gönderildi. Van ve Ankara Emniyet Müdürlüğü de alarma geçirilerek, istihbarat ve operasyonel çalışmalara ağırlık verilmesi istendi. Rapor üzerine kamu kurumları ile metro, otogar, iş, alışveriş merkezleri gibi yerlerde muhtemel bombalı sabotaja karşı çok yönlü inceleme başlatıldı.

Ayrıca raporda, Güngören'de gerçekleştirilen bombalı eylemin PKK ve PJAK mensubu 3'ü kadın 6 kişilik terörist grup tarafından yapıldığına dikkat çekilerek, "Ankara'da da Güngören benzeri bombalı bir saldırı düzenleneceği yönünde istihbarî bilgiler alınmıştır." denildi. Aynı raporda örgütün Başkent için planladığı bir başka intihar saldırısının da ipuçları yer aldı. İran'ın Keykan bölgesinde faaliyet gösteren PJAK'ın sansasyonel eylem yapmak için 'Elbise' koduyla şifrelendirdiği bir canlı bombayı Ankara'ya gönderip intihar saldırısı yapmayı planladığına dikkat çekildi. PJAK'lı teröristin İran-Urumiye-Van üzerinden Ankara'ya gönderildiği yönünde güçlü bilgiler alındığı belirtildi. Polis ve jandarma canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması amacıyla geniş çapta soruşturma yürütüyor.

Sedat Güneç/ ZAMAN


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem