Başkan'ın 10 Kasım mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyet anlayışının temellerini atan Atatürk'ün aramızdan ayrılarak ebedi aleme göç etmesinin fiziksel bir ayrılık olduğunu, hatırasının yaşadığını bildirdi. Gümrükçüoğlu, Büyük

Başkan'ın 10 Kasım mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyet anlayışının temellerini atan Atatürk'ün aramızdan ayrılarak ebedi aleme göç etmesinin fiziksel bir ayrılık olduğunu, hatırasının yaşadığını bildirdi. 

Gümrükçüoğlu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını belirtti.


Türkiye'nin kurtuluşu için yaptığı mücadele ile tüm dünyanın takdirini kazanan Mustafa Kemal Paşa'nın, bu mücadelesiyle milletin gücünü bir kez daha bütün milletlere gösterdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     ''Ülkemizde demokrasi ve cumhuriyet anlayışının temellerini atan Atatürk'ün aramızdan ayrılarak ebedi aleme göç etmesi fiziksel bir ayrılıktır, hatırası yaşamaktadır. Bugün ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinde mandacılara ve işgal güçlerine karşı ortaya koyduğu iradeyi anlamamız ve taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile bu ülkeyi bizlere vatan olarak bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem