Başkan Şahin'den ilk açıklama!

TBMM'nin 24. Başkanı Mehmet Ali Şahin, ilk konuşmasını yaptı. Görevini tarafsızlıkla yürüteceğini ifade eden Şahin'in açıklamaları şöyle oldu: "Böyle bir Meclis'in sade bier üyesi olmak şeref verici bir durumdur. Omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklediniz

Başkan Şahin'den ilk açıklama!
TBMM'nin 24. Başkanı Mehmet Ali Şahin, ilk konuşmasını yaptı. Görevini tarafsızlıkla yürüteceğini ifade eden Şahin'in açıklamaları şöyle oldu:

"Böyle bir Meclis'in sade bier üyesi olmak şeref verici bir durumdur. Omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklediniz. Bunun ağırlığını tüm benliğimde hissediyorum. Görevde kaldığım süre iğçinde Meclis Başkanı olarak Anayasamız, İçtüzüğümüz hukuk kuralları içinde tam bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e hizmet etmeye çalışacağımı söylemek istiyorum. Uyarılarınız benim için çok değerli olacaktır. 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclisimizin gündemi çok yoğun olacak. Bu yıl da demokrasimizi güçlendirecek adımlarda Meclisimizin çok önemli bir çalışma yapacağına inanıyorum. Bugün Meclis 30. başkanını seçti. TBMM'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anacağım. Onun ecdadımızla kurtuğu Cumhuriyet'i daha da yüceltmek, daha da geliştirmek, hedefi yani çağdaş uygarlığı yakalamak hepimizin görevi. Bu zamana kadar burada görev yapanlar bu uğurda tüm çabaları gösterdiler. Bundan sonra da bu hedefi yakalamak için elimizden gelen ne gayret varsa ortaya koyacağız. Bu akşam Berat Kandili, kandilinizi tebrik ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu seçim bitmiştir. Bana oy veren, vermeyen tüm arkadaşlarım bana eşit yakınlıkta ve uzaklıktadır. Büyük bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e hizmet edeceğim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem