Başkan Gümrükçüoğlu’ndan 10 Kasım Mesajı

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan 10 Kasım Mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 1919'da başlayıp 1923'te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. Ülkemizin kurtuluşu için yaptığı mücadele ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mustafa Kemal Paşa bu mücadelesiyle Türk'ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermiştir. Atatürk, yapmış olduğu işler ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk milletinin kalbinde büyük bir lider ve devlet adamı olmuştur. Genç nesillere emanet ettiği ve 'en büyük eserim' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışıyla taçlanmış olarak, yine onun gösterdiği hedefler dâhilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Bu vesile ile bu ülkeyi bizlere yurt olarak bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem