Basın camiasının acı kaybı

Kartal E-5 yan yolda yolun karşısına geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çapraz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR? Gazeteci ve araştırmacı olan Kemal Çapra

Basın camiasının acı kaybı
Kartal E-5 yan yolda yolun karşısına geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çapraz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR?

Gazeteci ve araştırmacı olan Kemal Çapraz 1964'te Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Meliha, babasının adı Cemal'dir.

İlk ve orta tahsilini İstanbul'da yapan Kemal Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi, Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitenin, Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Kürsüsünde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yapmıştır. 1985'te fiili olarak gazeteciliğe başlayan Çapraz, özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk Dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı sürekli çalışmalarıyla tanınmaktadır.

Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleriyle, Kırım adlı telif eserin sahibi olan Kemal Çapraz, evli olduğu Zühal Hanım'dan Çağrı isimli bir oğlu vardır.Çapraz halen ufuk Ötesi gazetesini yayınlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler