Başbuğ gazetecileri şaşırttı

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, belki de tarihte ilk kez bir 30 Ağustos resepsiyonunda unutulmayacak bir tarih dersi verdi. Başbuğ, önce merak uyandırarak gazetecilerin yanına geldi ve 'evet basın mensuplarına haber verirseniz bir şeyler söylemek i

Başbuğ gazetecileri şaşırttı
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, belki de tarihte ilk kez bir 30 Ağustos resepsiyonunda unutulmayacak bir tarih dersi verdi. Başbuğ, önce merak uyandırarak gazetecilerin yanına geldi ve 'evet basın mensuplarına haber verirseniz bir şeyler söylemek istiyorum' dedi.

Başbuğ, ardından herkes toplanınca Sakarya Meydan Muharebesi'nden 30 Ağustos zaferine kadar geçen süreci ekonomik, siyasi ve askeri boyutlarıyla gün be gün anlattı. Sık sık sorularıyla o günlerin sürecinin nasıl geliştiğini gazetecilere soran Başbuğ, o gün halkın bağımsızlığı adına, halkın malının yüzde 40'ını bağışladığını belirterek yaşanan fedakarlığı işaret etti.

'O günün gençliği ve halkı bizi bu günlere getirdi' dedi. Başbuğ'un tarih dersi tam 24 dakika sürdü. Ardından gündemle ilgili hiçbir soruyu cevaplamayacağını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem