Başbakanlık'ta özel güvenlik zirvesi

Başbakanlık'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde, Bakanlar Kurulu'na ara verilerek, özel güvenlik toplantısı yapılıyor.Toplantıya Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsme

Başbakanlık'ta özel güvenlik zirvesi

Başbakanlık'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde, Bakanlar Kurulu'na ara verilerek, özel güvenlik toplantısı yapılıyor.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

GENELKURMAY BAŞKANI BAKANLAR KURULU'NDA

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu'na Genelkurmay Başkanı Özel de katıldı

Bakanlar Kurulu; IŞİD'le mücadele, sınır güvenliği ve tezkere gündemi ile 11.30’da toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in hava ve kara kuvvetleri komutanları da toplantıda yer aldı. Komutanlar, Türkiye’nin güneyindeki gelişmelerle ilgili kabine üyelerine brifing verdi.

Komutanlar, kabine üyelerine, Suriye tarafından oluşturulması düşünülen güvenli bölge ve sonrasında olması beklenen uçuşa yasak bölge konularında, askerin pozisyonu ve neler yapabileceğiyle ilgili bilgiler verdi. Öte yandan komutanların gündeminde IŞİD tehdidinin yanında PKK’nın da olduğu kaydedildi. Askeri kaynaklar, üs bölgelerine yönelik taciz atışlarının ve başta okullar olmak üzere PKK tarafından gerçekleştirilen diğer eylemlerin kabine üyelerinin dikkatine sunulacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler