Başbakan'ın 100 gün mesaisi!

Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra önce partisinin il kongreleri, ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri için Türkiye’yi karış karış dolaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin seçim zaferi sonrası dinlenmeye çekildi.   Başbakanlığı boyunca çok sa

Başbakan'ın 100 gün mesaisi!
Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra önce partisinin il kongreleri, ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri için Türkiye’yi karış karış dolaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin seçim zaferi sonrası dinlenmeye çekildi.
 
Başbakanlığı boyunca çok sayıda yorucu yurtdışı sehayatine de çıkan Davutoğlu’nun, pazartesi gününe kadar ailesiyle birlikte tatil yapacağı öğrenildi.
 
TATİLDE BİLE OPERASYONLARI İZLİYOR
 
Davutoğlu’nun nerede tatil yaptığı bilinmiyor. Ancak Başbakan’ın terörle mücadelede yaşanan son gelişmeleri tatilde de günlük olarak takip ettiği, süren operasyonlarla ilgili olarak anlık bilgilendirildiği ifade edildi. Başbakan, pazartesi günü, aktif çalışma temposuna geri dönerek, yerli ve yabancı televizyon kanallarında canlı yayınlara katılacak. Davutoğlu’nun yeni Başbakanlığı döneminde daha sık olarak uluslararası basında yer alacağı, canlı televizyon yayınlarının yanı sıra yabancı basına mülakatlar vereceği, bazı yabancı gazetelerde yazılar kaleme alacağı belirtildi.
 
Gelecek hafta partisinin yetkili kurullarını toplayarak seçim sonuçlarını değerlendirmesi beklenenen Başbakan, partisinin vaatleri doğrultusunda hükümet programı ve ilk 100 günde yapılacaklarla ilgili de mesaiye başlayacak. 15-16 Kasım’da Antalya’daki G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak olan Davutoğlu, milletvekili yemin töreni, Meclis Başkanlığı seçimi, hükümetin kurulması, hükümet programının görüşmeleri ve hükümetin güvenoyu alması gibi yasal prosedürlerin tamamlanması içinse çalışmalarını yine Ankara’da sürdürecek.
 
KKTC’Yİ ZİYARET EDECEK
 
Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından aralık ayı itibarıyla normal çalışma düzenine dönecek olan Davutoğlu, ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapacak. Ardından Azerbaycan’a gidecek olan Başbakan’ın bir sonraki durağı da Irak olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem