Başbakan yılın lideri oldu

Erdoğan ilk olarak 12 ocak'da arap dünyasının nobel'i olarak bilinen Kral faysal ödülüne layık görülmüştü. İslam dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen bu ödül önceki yıl Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç'e verilmişti. Başbakan, 31 Mayı

Başbakan yılın lideri oldu

Erdoğan ilk olarak 12 ocak'da arap dünyasının nobel'i olarak bilinen Kral faysal ödülüne layık görülmüştü. İslam dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen bu ödül önceki yıl Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç'e verilmişti.

Başbakan, 31 Mayıs'ta da Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Sigara ile Küresel Mücadele Özel Ödülü' ile ödüllendirilmişti.

Erdoğan yılın 3. ödülünü almak üzere de Lübnan'a gitti. Erdoğan'ı Başkent Beyrut'ta Havalimanı'nda Lübnanlı mevkidaşı Saad Hariri resmi törenle karşıladı.

Başbakan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile birer görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra ise Erdoğan'a, Meclis'e gelişinde yine resmi bir tören düzenlendi.

Başbakan'a burada, küresel krizde gösterdiği başarıdan dolayı Arap Bankalar Birliği tarafından '2010 Liderlik Öngörü Ödülü' verilecek.

Başbakan Erdoğan yılın son ödülünü Libya'dan alacak. Libya lideri Muammer Kaddafi her yıl bir dünya liderine verdiği ödülü, bu yıl Başbakan Tayyip Erdoğan'a vermeyi kararlaştırdı.

Başbakan Erdoğan ödülünü 29-30 Kasım tarihli Libya ziyaretinde alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem