Başbakan Kürtçe konuşacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'da katılacağı miting bir süre önce Kürtçe olarak yayına başlayan TRT Şeş (TRT 6) tarafından da canlı yayınlanacak. Erdoğan'ın konuşması simültane olarak Kürtçe'ye çevrilecek. Yılbaşında yayına baş

Başbakan Kürtçe konuşacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'da katılacağı miting bir süre önce Kürtçe olarak yayına başlayan TRT Şeş (TRT 6) tarafından da canlı yayınlanacak.

Erdoğan'ın konuşması simültane olarak Kürtçe'ye çevrilecek. Yılbaşında yayına başlayan TRT Şeş ilk kez bir partinin mitingini canlı yayınlamış olacak.
Başbakan Erdoğan Diyarbakır`a son olarak 20 Ekim 2008 tarihinde gitmişti. Erdoğan`ın Diyarbakır ve daha sonra bölge kentlerine gerçekleştirdiği geziler DTP tarafından çok sert eleştirilmiş, sokaklarda izinsiz gösteriler yapılmış, polisle göstericiler arasında taşlı-gaz bombalı düello yaşanmıştı. 29 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde AKP`nin `almak`, DTP`nin `düşürmemek` için yoğun çaba harcadığı `kalelerin` başında gelen Diyarbakır`a bu atmosferde gitmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan`a TRT de `Kürtçe desteği` verecek.

2009 yılı başında Kürtçe yayına başlayan TRT 6, Başbakan, yarın yapacağı Diyarbakır mitingini canlı ve Kürtçe simultane tercüme ile yayımlamak için hazırlık yürütüyor.

TRT TARİHİNDE İLK

İlk kez bir partinin mitingini `canlı` ve Kürtçe simultane ile yayımlamaya hazırlanan TRT 6`da, en büyük endişenin `iş kazasına uğramak` olduğu belirtildi. Simultane Kürtçe tercümenin riskine dikkat çeken kaynaklar, herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemleri aldıklarını belirttiler. Erdoğan`ın Diyarbakır mitingini Kürtçe simultane tercüme ile yayımlanmasına `özel anlam` yüklenmemesi gerektiğini savunan kaynaklar, başka partilerin de mitinglerini yayımlayabileceklerini ima etti.

Erdoğan`ın Diyarbakır`da, hükümetin tüm etnik kimliklere saygılı olduğu mesajını yineleyeceği belirtildi. AKP`nin Kürtçe`nin kullanımı konusunda yaşanan sorunları çözmek için adım attığına ve özgürlüklerin alanını genişlettiğine vurgu yapacak olan Erdoğan`ın, Diyarbakırlılardan yerel seçimde partisine oy isteyeceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem