Başbakan Erdoğan'ı solladı

Başbakanın Erdoğan’ın basın müşaviri olan ve AA Genel Müdürlüğüne atanan Kemal Öztürk, 18 bin lira maaş alıyor. Öztürk, 11 bin 500 lira ücreti olan eski patronu Erdoğan’ı da geçti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın müşaviri olan ve geçen yıl Anadolu A

Başbakan Erdoğan'ı solladı

Başbakanın Erdoğan’ın basın müşaviri olan ve AA Genel Müdürlüğüne atanan Kemal Öztürk, 18 bin lira maaş alıyor. Öztürk, 11 bin 500 lira ücreti olan eski patronu Erdoğan’ı da geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın müşaviri olan ve geçen yıl Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüne atanan Kemal Öztürk’ün, 18 bin lira aylık maaş aldığı açıklandı. Öztürk bu ücreti ile, 11 bin 500 lira maaşı olan Erdoğan’ı da geçti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün önergesini yanıtladı ve Anadolu Ajansı Genel Müdürünün ikramiye, sorumluluk ve yan ödemeler dahil aylık 18 bin 246 lira maaş aldığını açıkladı.

Öztürk bu ücreti ile 6 bin 33 lira maaş alan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 6 bin 374 lira aylık ücreti olan RTÜK Başkanı Davut Dursun, 5 bin 803 lira maaş alan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’yı da geçti.

Geçen yıl Ağustos ayında AA Genel Müdürlüğüne atanan Öztürk, 1969 yılında Ağrı'da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.  1995 yılında gazeteciliğe başlayan Öztürk, TV haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı.

Öztürk, 2003 yılında Bülent Arınç döneminde TBMM Başkanı iletişim danışmanı oldu,  Son olarak Başbakan Erdoğan'ın Basın danışmanlığını yapan Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. Ağustos 2011’de ise AA Genel Müdürü oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem