Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yapıya geçit veremeyeceklerini belirtip, "Biz gönül diliyle konuşacağız ve gönül gözü kapalı olanların gönül gözü açılana kadar hayırla, güzel sözle onlarla konuşacağız. Diyeceğiz ki, bu toprakları manevi mirasın adına Hz

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yapıya geçit veremeyeceklerini belirtip, "Biz gönül diliyle konuşacağız ve gönül gözü kapalı olanların gönül gözü açılana kadar hayırla, güzel sözle onlarla konuşacağız. Diyeceğiz ki, bu toprakları manevi mirasın adına Hz. Mevlana'nın adına diyeceğiz ki, ne olursanız olun, dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ne olursanız olun, başkaları adına değil, bu ülkenin istikbali adına bizi dinlemeye gelin konuşacağız" dedi. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62'nci hükümetin TBMM'de güvenoyu almasının ardından ilk ziyaretini memleketi Konya'ya gerçekleştirdi. Özel uçak 'ANA' ile beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile kente gelen Başbakan Davutoğlu'nu Konya Havalimanında Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı. 
 
Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ve Mehmet Ali Şahin eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Bakan Lütfi Elvan ile birlikte toplu açılış töreninde açılışını gerçekleştireceği Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan, 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip yeni terminal binasında inceleme bulundu. Ardından Başbakanlığa ait otobüsü ile konvoy eşliğinde toplu açılış töreninin yapılacağı miting alanına geçti. Yol güzergahında zaman zaman otobüsü durduran Davutoğlu, hemşehrileriyle selamlaştı, çocuklara satranç ve oyuncak dağıttı. Polis tarafından geniş güvenlik önleminin alındığı miting alanı havadan helikopter ile sürekli kontrol edildi. 
 
"MAYAMIZIN YOĞURULDUĞU KONYA'YA GELDİM"
 
Mitingde "Mayamızın yoğurulduğu, mübarek Konya" diye sözlerine başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"Hiç bir makamın ve mevkiinin Hz. Mevlana'nın hemşehrisi olmaktan daha yüce olmadığı bilinciyle huzurunuzdayım. Hiçbir mevkiinin Konya'ya hizmet etmekten daha iyi olmadığı şuuruyla huzurunuzdayım. Sana geldim Konya. Teşekkür etmeye geldim. Sana sığınmaya, seni şahit kılmaya geldim Konya. Konya'nın her bir ferdine selam olsun. Başta Hz. Mevlana olmak üzere Konya'nın bağrında yatan Allah dostlarına selam vermeye geldim. Selam olsun Aziz Konya, teşekkür etmeye geldim." 
 
Yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkıldığını ve bunda Konya'nın payının büyük olduğunu belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra adının Başbakan adayı olarak açıklandıktan sonraki süreci anlattı. Bu süreçte, Ak Parti'de ihtilaflara yol açılacağını ümit edenlerin olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, ancak bu sürecin olumlu bir şekilde geçtiğini gerek bakanlıklarda, gerekse parti içindeki görev değişikliklerinde hiç bir gönül kırıklığının olmadığını vurguladı. Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'a da teşekkür etti. Bu sırada sağanak yağmur başladı. Ancak Davutoğlu, konuşmasına devam etti, alandakiler de ayrılmadı.
 
MUHALEFETE ÇAĞRI 
 
Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum; Sizde önümüzdeki dönemde hepimizin gururlandıracak olan 2023 vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarını yapın. Küçük siyasi hesaplar içine girmeyin. Teklifiniz, öneriniz varsa, bunları değerlendirmeye hazırız. Eğer dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerdeki sözcüleri olmaya kalkanlar olursa, bilsinler ki hiç bir güç bizi durduramaz. Şimdi aziz Konya, niyetimize şahit ol" dedi. 
 
'NE OLURSAN OL GEL' ÇAĞRISI
 
Bu sırada alandakiler 'Vur vur Pensilvanya dinlesin' diye slogan attı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Biz vurmayacağız. Biz gönül diliyle konuşacağız ve gönül gözü kapalı olanların gönül gözü açılana kadar hayırla, güzel sözle onlarla konuşacağız. Diyeceğiz ki; bu toprakları manevi mirasın adına Hz. Mevlana'nın adına diyeceğiz ki; ne olursanız olun, dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ne olursanız olun, başkaları adına değil, bu ülkenin istikbali adına bizi dinlemeye gelin konuşacağız. Ama bu milletin iradesine sekte vurmak isterseniz. Bu milletin alın teriyle, göz nuruyla on yıllardır beklediği o özgürlük ortamına sekte vurmak isterseniz, bütün millet adına ayağa kalkacağız ve bundan sonra sözde kararda aziz milletimizin demeye devam edeceğiz." 
 
"MİLLİ İRADEYİ EGEMEN KILACAK"
 
Başbakan Davutoğlu, "Güvenoyu almış bir başbakan olarak, size söz vermeye ve sizi şahit kılmaya geldim. Verdiğimiz söz açıktır milli iradeyi egemen kılacağız. Bu ülkede bir daha kimse inancı, kıyafeti, etnik kökeni dolayısıyla tahkir edilemeyecek, aşağılanmayacak, üniversite kapılarında tutulmayacak, millet iradesinin üzerinde hiç bir söz olmayacak bu bizim size sözümüzdür. Bizde sizden şahitlik istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
'2015 KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUM'
 
2015 yılında yapılacak seçimlere değinen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin güvenoyu almış başbakanı olarak değil, bir Konyalı olarak bu milletin neferi olarak, bundan sonraki hedeflere kilitlenmenizi istiyorum. Birinci hedef 2015 seçimleri. 2015 yürüyüşüne hazır mısın Konya. 2015'in kutlu yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Anadolu'nun her yerini karış karış dolaşarak kucaklaşacağız. Her bir kardeşimizi bu yürüyüşe davet edeceğiz. İnşallah bu yürüyüşte, büyük bir zaferle taçlanacak. Şunu bekleyenler, Ak Parti'deki görev dağılımı nedeniyle Ak Parti içerisinde ihtilaf çıkar diyenler hiç beklemesin. Eğer 2015 seçimlerini kazanırsak ki kanacağız. Ondan sonraki iki seçimi de teminat altına almış olacağız. Eğer 100'üncü yıla onurlu, itibarlı küresel bir güç bir cihan devletinin vatandaşları olarak girmek istiyorsanız hazır olun. 2015 hedefi önünüzdedir. Sandığa doğru büyük bir inançla yürüyeceğiz." 
 
"ASKERİ İHTİLANIN ÜRÜNÜ ANAYASAYI TARİHİN DERİNLİKLERİNE GÖNDECEĞİZ"
 
Bu topraklarda kardeşin kardeşi kırmayacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İkinci hedefimiz askeri ihtilalın ürünü olana Anayasayı tarihin derinliklerine gönderip TBMM, bu milletin hak ettiği özgür iradesiyle yazacak. Onunla birlikte çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız. Bu topraklarda bir daha kardeş kardeşi kırmayacak. Şehit haberleri gelmeyecek. Her kardeşimiz diğer kardeşi ile etnik ve mezhebi kökeni nedir diye sormadan kucaklaşacak" dedi. 
 
"PARALEL YAPIYA İZİN VERMEYECEĞİZ "
 
Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu dönemde hangi kılıfla olursa olsun, vesayete, paralel yapılara izin vermeyeceğiz. Devletimizi ve siyaset düzenimizi yeniden tanzim ederek bu kutsal emaneti yeni nesillere temsil edeceğiz. 2015'de kalkınmanın ve adaletin hamlesini başlatacağız ki, işte yeni Türkiye'nin bayramı o gün olacak. Nasıl ramazanda oruç tutup bayramı hasretle bekliyorsak, nasıl ramazanda her türlü fedakarlığı yapıp, bayramı yaşıyorsak, yeni Türkiye'ye kadar milli iradeyi tam anlamıyla kılana kadar, bize her gün ramazandır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem