Başbakan Davutoğlu: Asla yalvarmayacağız!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Zürih şehrinde düzenlenen "İsviçre Türk Toplumu ile Buluşma" etkinliğinde konuştu. Davutoğlu, "Paris'te bulunuşumuz Avrupalı Müslümanlar adına kimsenin İslam ile terörü yan yana zikredemeyeceğini göstermek içindi. Avr

Başbakan Davutoğlu: Asla yalvarmayacağız!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Zürih şehrinde düzenlenen "İsviçre Türk Toplumu ile Buluşma" etkinliğinde konuştu.
 
Davutoğlu, "Paris'te bulunuşumuz Avrupalı Müslümanlar adına kimsenin İslam ile terörü yan yana zikredemeyeceğini göstermek içindi. Avrupa'da mescitlere, camilere uzanan ellerle mücadele edeceğiz. Müslümanlar Avrupa'da barış içinde yaşayabilecekler, bunu kimse engelleyemeyecek. Davos'ta Türkiye'nin AB yolunda stratejik kararlılığını bir kez daha yineledik. Asla yalvarmayacağız, başımız dik olarak AB'de yerimizi alacağız" dedi.
 
Davutoğlu, "Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, "Uykularımı kaçıran bu büyük misyonu aldığımda kendime söz verdim, Anadolu ve Rumeli'nin heryerine gideceğim diye. Bir kaç ay içinde 81 vilayetimizin hepsine gideceğim. Avrupa'da da gönül seferberliği başlattık. Bir haftada 5 Avrupa şehrini ziyaret ettim" diye konuştu.
 
Somali'de gerçekleştirilen saldırıla dair Davutoğlu, "Somali'de intihar saldırısı yapıldı. Burada Somalili kardeşlerimizin varlığı diyor ki, 'Onlar ne kadar saldırırsa saldırsınlar biz Türk kardeşlerimizin yanındayız'." dedi.
 
Davutoğlu, "Bir uluslararası toplantıda değişik milletlerden kardeşlerimiz gelip şunu dediler; 'Son 12 yıldır bize birşey olursa, bize yardım elini uzatacak Türkiye var ya size birşey olursa biz yönümüzü nereye döneceğiz' diye ağlayan insanlar gördüm. Şimdi diyorum iki onlara Türkiye'ye birşey olmaz, zira Türkiye'de hiçbir güç karşısında boyun eğmeyecek yiğitler var. Gerektiğinde her yerde One minute diyecek bir Türkiye var." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler