Başbakan Barzani ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Eski Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani görüşmesi sona erdi.Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmeye, Dışişleri Bakan

Başbakan Barzani ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Eski Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani görüşmesi sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik’in yanı sıra IKBY Enerji Bakanı Ashti Havrami ve IKBY Başkanlık Divanı üyesi Abdüsselam Reşid de katıldı.

 

DAVUTOĞLU: HİÇBİR GRUP ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetiminin eski Başbakanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile çalışma yemeğinden önce bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada, Irak'ta hükümet kurma çalışmaları sürecinde hiçbir grup arasında ayrım yapmadıklarını vurguladı ve "Önemli olan Irak'ta barışın, istikrarın temin edilmesidir" dedi.

 Son zamanda, Irak'ta çok önemli gelişmeler yaşandığını, Irak'ın istikrarı, güvenliği ve refahının gerek Iraklılar gerekse bölge için hayati önem taşıdığını söyleyen Davutoğlu, bu çerçevede Irak'taki değişik etnik ve mezhep gruplarının bir araya gelerek kapsamlı ve tam işbirliğine dayalı bir hükümet kurmalarının büyük önem taşıdığını bildirdi.

 Davutoğlu Irak'ta yedi aydır hükümet kurulamadığını anımsatarak, son dönemde bu hükümetin bir an önce kurulabilmesi için çalışmaların hız kazandığını ve bu çalışmaları yakından takip ettiklerini bildirdi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

 "ÖNEMLİ OLAN IRAK'TA BARIŞIN TEMİN EDİLMESİDİR"

 "Tabi, Türkiye ve bölgesel yönetim temsilcisi olarak bir araya geldiğimizde, Irak'taki hükümet kurma çalışmaları dışında ikili konuları, ekonomik ilişkileri ve ilgili güvenlik konularını, son dönemde yoğunluk arz eden güvenlik işbirliği çerçevesindeki konuları da ele alacağız. Biz Irak'ta Arapların, Kürtlerin, Türkmenlerin, Sünnilerin, Şiilerin, Hristiyanların, hangi kökenden olursa olsun herkesin barış ve huzur içinde yaşadığı güçlü bir Irak'ın ortaya çıkması için bundan sonra da katkılarımızı sürdüreceğiz. Hiçbir grup arasında ayrım yapmıyoruz. Önemli olan Irak'ta barışın, istikrarın temin edilmesidir."

Davutoğlu'nun kendisine gösterdiği evsahipliğinden dolayı teşekkürlerini bildiren Barzani ise, geniş çaplı, herkesi içerecek bir hükümet kurulması konusunda Türkiye'nin yaptığı çağrıyı takdirle karşıladıklarını ifade ederek, komşu Türkiye'den de zaten bunun beklendiğini kaydetti. Neçirvan Barzani şunları ekledi:

 

 “İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

"Detaylarıyla bu meseleyi ele alacağız. Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinden mutluluk duyuyoruz. Özellikle, Sayın Başkan Mesut Barzani'nin Ankara'ya yaptığı ziyaretten sonra bu ilişkiler daha da gelişti. Her zaman söylediğimiz gibi Kürdistan bölgesi için Türkiye ile ilişkiler önceliklidir. Türkiye bizim için çok önemlidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem