Barzani: Irak parçalanıyor

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ta yaşanan krizle ilgili konuştu. Barzani, "Irak parçalanıyor. Bu, bazılarının görmek istemediği gerçek'' ifadelerini kullandı. Alman basınına konuşan Barzani, Şii ve Sünnilerde radikal gü

Barzani: Irak parçalanıyor

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ta yaşanan krizle ilgili konuştu. Barzani, "Irak parçalanıyor. Bu, bazılarının görmek istemediği gerçek'' ifadelerini kullandı. Alman basınına konuşan Barzani, Şii ve Sünnilerde radikal güçlerin etki kazandığına dikkat çekti ve "Bunlarla mı bir ortak devlet yapacağız? Bu olmaz. Halklar, gönüllü olarak birlikte yaşayabilirler'' diye konuştu. Kürt lider, Türkiye ile ilişkilere yönelik değerlendirmelerde de bulundu. İlişkilerin son 10 yılda son derece geliştiğini ve şimdi çok iyi olduğunu söyleyen Barzani, şöyle dedi: "Kürtlerle Türk hükümeti arasındaki barış sürecini destekliyoruz, Erdoğan'ın Erbil ziyareti tarihi bir adımdı. Kürtler, herkese iyi komşu olacaklar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem