Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'da.

Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi.

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki ilk yurt dışı seyahatini Türkiye'ye gerçekleştiriyor. Barzani, bugün sabah saatlerinde İstanbul'a gelirken, Barzani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği öğrenildi.

Referandum sonrası ilk kez Türkiye'ye gelen Barzani, önceki gün Bağdat merkezi yönetimi yöneticileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş. Erbil Bağdat ilişkilerinin normalleşmesi görüşmeler gerçekleştirmişti. Barzani'nin yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Barzani'yi Türkiye'ye davet etmişti. Barzani ilk yurt dışı gezisini Türkiye'ye gerçekleştirirken, görüşmelerde ilişkilerin yeniden düzenlenmesi, terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetleri, petrol ihracatı ve Suriye'deki Kürtlerin durumunun değerlendirileceği öğrenildi. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem