İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bayram tatilinden dönen milyonlarca vatandaş için önemli uyarılarda bulundu. Tatil sonrası dönüş trafiğinin yoğunlaştığına dikkat çeken Yerlikaya, sürücülere trafik kurallarına titizlikle uyma çağrısı yaptı.
Bayram tatillerinde en fazla can kaybına neden olan beş temel trafik kuralı ihlaline vurgu yapan Bakan Yerlikaya, bu ihlallerin; aşırı hız, şerit izleme ve değiştirme (makas atma), geçiş önceliği ve dönüş kurallarına uymama, arkadan çarpma ve kırmızı ışık ihlali olduğunu belirtti.
Sürücülere sağ salim evlerine ulaşmaları için çağrıda bulunan Yerlikaya, “Yollara çıktığımızda, bizden haber bekleyen anne babalarımızı, sevdiklerimizi unutmayalım. Aşırı hızdan kaçınalım, emniyet kemerimizi takalım. Direksiyon başında cep telefonundan uzak duralım, yorgun ve uykusuz şekilde yola çıkmayalım” ifadelerini kullandı.
Denetimlerin amacının vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğunun altını çizen Yerlikaya, “Yaptığımız kontroller, ocaklara ateş düşmemesi, evlerimizin bayram neşesiyle dolması içindir. Hiçbir çocuğumuzun annesiz, babasız kalmasını istemiyoruz” dedi.
Bakan Yerlikaya, son olarak yola çıkacak tüm vatandaşlara hayırlı yolculuklar dileyerek trafik güvenliği konusunda hassasiyet çağrısını yineledi.
Kaynak: