Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 yılına ilişkin ticaret stratejisini kamuoyu ile paylaştı. Üretim modelinde dönüşümün önemine dikkat çeken Bakan Pekcan, Türkiye’nin artık daha fazla teknoloji, tasarım ve markaya dayalı ürünlerle dünya pazarlarında yer alması gerektiğini vurguladı.
Pekcan, bu yöndeki çalışmaların hız kazandığını belirterek şunları söyledi:
“2019’da tasarım, marka, teknoloji ve katma değerli ürün üretim ve ihracatına ağırlık vereceğiz. Teşvik ve desteklerimiz de bu doğrultuda devam edecek.”
Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmek için hazırlanan yeni rekabet düzenlemesine işaret eden Pekcan, uluslararası rekabet kanunu üzerinde kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Ürün güvenliğinin de öncelikli gündemleri arasında bulunduğunu belirten Pekcan, şu bilgileri paylaştı:
“Dış ticarete konu olan ürünlerde güvenilirliği ve kaliteyi artırmaya yönelik önemli bir çalışma tamamladık. Tüketicinin korunmasına ve standartların yükseltilmesine büyük önem veriyoruz.”
Bakanlık, ihracatta yeni pazar hedefleri ve dijital dönüşüm projeleriyle 2019 yılında ticaret hacmini daha da yukarı taşımayı amaçlıyor.
Kaynak:Ajanslar