Bakan Özer duyurdu: Amasra'da şehitlerimizin evlatlarının eğitim masraflarını bugün üstlendik

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki patlamada, 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bakan Özer duyurdu: Amasra'da şehitlerimizin evlatlarının eğitim masraflarını bugün üstlendik

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitim masraflarını biz karşılayacağız, onları yalnız bırakmayacağız." dedi.

Geçtiğimiz cuma günü saat 18.00 sularında Bartın'ın Amasra ilçesinde bir maden ocağında patlama meydana geldi. Giruzi kaynaklı patlama nedeniyle 41 madencimiz yaşamını yitirdi, 11 kişi ise yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Diğer yandan şehitlerin evlerine ateş düştü, cenazeler ise dün defnedildi.

"ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"
Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimlerini bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak onları yalnız bırakmayacağız." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem