Bakan Nebati 'den enflasyon mesajı! En zorlu dönem geride kaldı

TÜİK, 2023 yılının ilk enflasyon rakamlarını açıkladı. Ocak ayı enflasyonu yıllık yüzde 57,68 aylık yüzde 6,65 olurken açıklanan rakamlardan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bakan Nebati 'den enflasyon mesajı! En zorlu dönem geride kaldı

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "En zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir" dedi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) piyasaların merak beklediği ocak ayına ilişkin yılın ilk enflasyon verisini açıkladı. Ocak ayı enflasyonu yıllık yüzde 57,68 aylık yüzde 6,65 oldu. Ocak enflasyonu yüzde 6,65 oranla son dokuz ayın en yüksek seviyesini gördü. Yıllık bazda ise son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Rakamların açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati net mesajlar verdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLAR ÇOK DAYA İYİ OLACAK"
Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünde yüksek enflasyon sorununun kalıcı bir şekilde çözüldüğü, küresel ticaretten daha fazla pay alındığı, geleceğe güvenli bakan, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak refahını hızla artıran, dinamik ve çok güçlü bir Türkiye olarak kutlanacağını belirten Nebati, "Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir" dedi.

"DÜŞÜŞ EĞİLİMİ OCAK AYINDA DA SÜRDÜ"
Kasım ayında başlayan enflasyondaki düşüş eğilimi Ocak ayında da sürdüğünü belirten Nebati, "Buna göre, Aralık ayında yüzde 64,27 seviyesinde gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonu Ocak ayında yüzde 57,68 seviyesine gerilemiştir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem