Bakan medyaya "baraj" eleştirisi yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 187 milyon lira tutarındaki 19 adet yatırım temelini atmak üzere Kars'a geldi. Kars Havaalanından bakan Eroğlu'nu Vali Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve protokol üyeleri il

Bakan medyaya "baraj" eleştirisi yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 187 milyon lira tutarındaki 19 adet yatırım temelini atmak üzere Kars'a geldi. 

Kars Havaalanından bakan Eroğlu'nu Vali Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve protokol üyeleri ile partililer karşıladı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, havaalanından valiliğe geçti. Bakan Veysel Eroğlu Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarının sorularını cevalandırdı.

Gazetecilerin Kars'ın bir yıllık içme suyu kaldığı yönünde sorularını cevaplayan Eroğlu, Kars'a verilen suyun 150 bin nüfusa yeteceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, "Barajların bir doluluk ve birde boşluk oranı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu; "Biz selim barajını yaptıkk. Kars'a yeri kadar suyu arutuyoruz veriyoruz. Gerisi artık belediyenin , biz gekipte Bakanlık olarak belediyenin şebekesini çalıştıracak halimiz yok. Şuanda tam 150 bin nufüsa yetecek suyumuz var. Yani barajda su var. Arıtma tesisi çalışıyor. Bizim fazifemiz, bakın evvele şu vazifeleri çok iyi bilmeniz lazım. Develetin vazifesi şehrin deposuna kadar, aslında belediyenin yapması gerekir ama biz talep ederse belediye, geçmişte talep edildi. Şehrin deposuna kadar suyu barajdan suyu getirdik. Şehir içindeki şebekler tamamen belediye sorumludur. O zaman onuda biz yapacaksak belediye ne yapacak?" dedi.

Gazetecilerin barajlarda su kalmadı yönünde yaptıkları haberlerin doğru olmadığına dikkat çeken Eroğlu; "Kars'ın suyu var bir problem yok. Hiç yağmur yağmaması halinde, yağmur yağmaması diye bir şey varmı? Allah aşkına şu çok şey var ya sayın medya şu kadar şehirlerde bir yıllık su kaldı. 2 aylık, 3 aylık bu çok yanlış bir şeydir. Normalde yazın kış aylarında barajlarda su seviyesi yükselir. Barajı niye yapıyoruz? Kışın yağan yağmuru biriktirip yazınm kullanmak için ve su seviyesi nisan'dan itibaren azalır. Mayıs, haziran Temmuz, Eylül'de dibi vurur. Sonra da yağışlar gelir baraj tekrar dolar, tekrar boşalır. Onun için yapıyoruz" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Erdoğlu, son olarak belediyenin biraz kımıldaması gerektiğini kaydetti. Eroğlu, "Kentsel dönüşümü kim yapıyor? Hükümet yapıyor. Hükümet her türlü desteği veriyor. Ama belediye de biraz kımıldasın. Oldu mu?" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra ikindi namazı için Evliya Camisine gitti. Namazı Evliya Camisinde kılan Eroğlu, daha sonra vatandaşları ziyaret etti.

Bakan Eroğlu son olarak DSİ'de toplu temel atma törenine katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem