Bakan Kurum'dan deprem bölgesi için açıklama: Yerleşim yerleri belirlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini açıkladı.

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi için açıklama: Yerleşim yerleri belirlendi

Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün itibariyle hemen hemen her ilimizde, depremden etkilenen illerimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi." dedi.

KONUTLAR ZEMİN ARTI 3-4 KATI GEÇMEYECEK

Bakan Murat Kurum konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu an bütün ekiplerimiz bu alanlara ilişkin ayrıntılı raporlarını hazırlıyorlar.

Mart ayı başı itibariyle konutlarımız eş zamanlı bütün illerde bakanlığımıza bağlı tüm birimlerle TOKİ koordinasyonunda yürütülecek. Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek.

10 ilimizde eş zamanlı çalışıyoruz. İnşaat malzeme tedarikine kadar bütün süreci takip ediyoruz. Hasar tespiti tamamlanan yerlerde etap etap konutlarımız yapıyor olacağız.

Hasar tespit sürecini yürütüyoruz. Hasat tespit süreci bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın alacağı yardımlar, kira yardımı taşınma yardımı, eşya yardımı gibi birçok yardımı da netleştirecek tutumdur.

Hasat tespit çalışmalarımızı sahada 7328 uzmanımızla 11 ilimizde yapıyoruz ve bugüne kadar 3 milyon bağımsız bölümü inceledik ve bu 684 bin binaya tekabül ediyor.

90 bin 609 binada yer alan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık.

Hasarsız, az hasarlı ve orta hasarlı konutlarımıza ilişkin vatandaşlarımız e-devlet üzerinden detaylı her türlü bilgiye ulaşabilirler.

Ağır hasarlı binalardan eşya taşıyacak vatandaşlarımızın valilikler koordinesinde süreci yürütmesi önemli.

Mart başında konurlarımızın inşası başlayacak. İnşallah bu depremde de daha önceki depremlerde olduğu gibi hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmayacağız. Söz verdiğimiz şekliyle vatandaşlarımıza konutlarımız teslim ediyor olacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem