Bakan Kurum duyurdu! Orta gelire konut kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliye konut projesinin yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Bakan Kurum duyurdu! Orta gelire konut kampanyası

"HAZİNE MALİYE İLE ÇALIŞIYORUZ,YAKINDA AÇIKLARIZ"

Bakan Kurum, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, sosyal konut projesinin ardından orta gelirliye konut projesinde de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah yakında açıklarız" ifadesini kullandı.

"KONUT FİYATLARI HALİHAZIRDA AŞAĞI ÇEKİLDİ"

"Yapılanların karşılığı olsun istiyoruz" diyen Kurum, konut fiyatlarının halihazırda aşağı çekildiğine dikkat çekti. Bakan Kurum, "Kampanya ile talebi yönetmek ve proje arzının artırılması önemli" diye konuştu. Kurum, ikisinin aynı anda yürütülememesi halinde fiyatların yine yukarı çıkabileceğini ifade etti.Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Konutlar 2 yılda teslim edilecek.
- TOKİ'de konut yapılacak arsa 1 milyona çıkacak.
- Başvuru yapanların 2 milyonu genç.
- TOKİ'ye başvuranların sayısı 5 milyonu geçti.
- 25 Ekim'de 17 şehirde 5 bin konutun temeli atılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler