Bakan Koca harekete geçti! "Tarihi görev için hazırız"

Gazze'deki can kayıplarının artması sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştü.

Bakan Koca harekete geçti! "Tarihi görev için hazırız"

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in bombardımana tuttuğu Gazze için ilaç ve tıbbi malzemeler, Sahra hastaneleri ve uzman ekiplerle birlikte tüm hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

Bakan Koca, "Bu tarihi görevi yerine getirmek üzere hazır bekliyoruz" dedi.
Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze'yi bombardıman yağmuruna tutan İsrail, El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırı sonucu yüzlerce insan hayatını kaybederken yüzlerce insan da ağır yaralandı.

TARİHİ GÖREV İÇİN BEKLİYORUZ
Koca, görüşmeyeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye olarak ilaç ve tıbbi malzeme temini, Sahra Hastanelerimiz ve uzman ekiplerimizle ilgili tüm hazırlıklarımızı yapmış olarak, bu tarihi görevi yerine getirmek üzere hazır bekliyoruz" dedi.

PROBLEM SINIRIN DİĞER TARAFINDA
Koca, Mısırlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye ilişin şu detayları paylaştı:

‎Gazze’de dün gerçekleştirilen hastane saldırıları konusunda uluslararası muhataplarımızla gerçekleştirdiğim görüşmeler çerçevesinde Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile de bir telefon görüşmesi yaptım. Gemi Hastane gönderilmesi, Sahra Hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavi için yaralıların ülkemize nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu, diğer görüşmelerimde olduğu gibi Mısırlı mevkidaşıma da ilettim.

Kendilerinin de bu konuda gerekli tüm hazırlıkları Refah Sınır Kapısında yaptıklarını, ancak problemin sınırın diğer tarafında olduğunu; işbirliği önerisinden ve yaklaşımından dolayı Türkiye’ye müteşekkir olduklarını, öncelikle travma ve yanığa bağlı ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyabileceklerini ve sahra hastanesi kurulmasının faydalı olacağını belirttiler.

Türkiye olarak, bu doğrultuda, ilaç ve tıbbi malzeme temini, Sahra Hastanelerimiz ve uzman ekiplerimizle ilgili tüm hazırlıklarımızı yapmış olarak, bu tarihi görevi yerine getirmek üzere hazır bekliyoruz.

İSRAİL SINIR KAPISINI AÇIYOR
Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin vermeyen İsrail hükümeti ise Gazze'yi Mısır'a bağlayan Refah Sınır Kapısı'nı açacağını duyurdu.

Alınan kararın, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti sonrası gerçekleşmesi ise dikkatlerden kaçmadı. İsrail'e ziyaret düzenleyen Biden'ın, Refah Sınır Kapısı üzerinden insani yardım konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğü iddia edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem