Bakan Koca aşı oranlarını açıkladı! En dikkat çekici rakam Trabzon’da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre aşılanma oranlarını açıkladı.

Bakan Koca aşı oranlarını açıkladı! En dikkat çekici rakam Trabzon’da

Haber61 - Haber Servisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası aşı haritası yayınladı. Haritada illerin aşı oranlarına yer veren Koca’nın paylaşımında Trabzon en dikkat çekici il oldu ve yüzde 59’luk Türkiye ortalamasının üzerinde kaldı

61 plakalı şehirde aşı oranının da yüzde 61 olması dikkatlerden kaçmadı.

Diğer Karadeniz illerinde ise Ordu yüzde 61, Giresun Yüzde 65.5, Gümüşhane yüzde 42.3, Rize Yüzde 60.4, Ve Artvin yüzde 65.4 olarak açıklandı.

Koca ”Harita kırmızıdan maviye dönecek. Aşı programının başarıya ulaşma hızı salgını gündemden çıkarma süremizi belirleyecek. Aşınızı olarak mücadeleye katılın.” İfadelerini kullandı.

Günlük Vaka sayıları

Öte yandan Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayıları düne göre düşerken vefat sayıları arttı. 7 Temmuz'da kaydedilen 24 saatlik verilere göre 5 bin 160 vaka tespit edilirken vefat sayısı da 52 oldu. İyileşen hasta sayısı 4 bin 636 olurken toplam 225 bin 253 test yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem