Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Scooterlara yeni düzenleme geliyor

Son dönemlerde özellikle hızlı ulaşım imkânı sağlaması nedeni ile kullanılan scooterlar, trafikte ölümlü kazalara neden olan olabiliyorlar.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Scooterlara yeni düzenleme geliyor

 Scooterların karıştığı kazaların artmasıyla beraber konuya dair açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kazaların önüne geçebilmek adına çalışmalar yapıldığını söyleyerek "Denetimi belediye ve emniyet güçlerinin çok sıkı yapması lazım. Gece reflektörü, yelek falan var ama kimse uymuyor." dedi.

Özellikle gençler tarafından tercih edilen scooterlar ulaşım kolaylığı sağlamasının yanı sıra bazı ölümlü kazalara da neden olabiliyor. Kullanıcıların varacakları yere daha hızlı gitme istediği ya da ulaşımda yaşanan aksalıklar nedeni ile ortaya çıkan kazaların önlemesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

“KURALSIZ BİR ŞEKİLDE KULLANILIYORDU”
 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu elektrikli scooter kullanımları ile ilgili olarak “Özellikle gençler scooter'ı tercih ediyor. Biz de ulaşımı düzenleyen birimler olarak kısa mesafelerde bu tip yolcu taşımaları, bu tip mikro araçların kullanımını teşvik ediyoruz. Bisiklet, scooter, yürüme yolları, yürüme alanları... Ama bu tamamen kuralsız bir şekilde kullanılıyordu” sözlerini kullandı. 

“BİR İKİ KİŞİ BİNİYORLAR”
Biz de bunu bir düzene sokmak için kurallar koyarak yönetmelik yayımladık. Ama görüyoruz ki kullanımlarda yine bazı hatalar, bazı yanlışlar var. Can kayıplarımız oluyor. Bir de 2-3 kişi biniyorlar. Bunun için neler yapılabilir diye bir çalışma yapıyoruz. Denetimi belediye ve emniyet güçlerinin çok sıkı yapması lazım. Gece reflektörü, yelek falan var ama kimse uymuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem