Bakan Fahrettin Koca: Aktif mücadelede iki silahımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Fahrettin Koca: Aktif mücadelede iki silahımız var

Haber61 - Haber Servisi - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda buılunuyor.

Bakan Koca şunları söyledi;

Kısıtlamanın bitmesi tehlikenin bittiği anlamına gelmiyor. Normalleşmenin şartı, virüsün kökü kazınana kadar hayatımıza maske, mesafe ve hijyen kuralına göre düzenlemek. 65 yaş üstü büyüklerimiz sabah 10.00 ile akşam 20.00 arasında sokağa çıkabilecek. Kısıtın kalkması dezavantajın ortadan kalkması anlamında değil. 65 yaş üstü büyüklerimiz Kovid-19'a karşı zayıftır.

Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kararla 18 yaş altı kısıtlamaların tümü kaldırıldı. Bu grup bulaştırıcılık potansiyeli olan gruptur. Kısıtlar yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bunu hak edilmiş bir teşekkür olarak görürler.

"AKTİF MÜCADELEDE 2 SİLAHIMIZ VAR"

Salgınla mücadelede pasif mücadele günlerinden kontrollü sosyal hayat ilkelerine uyarak aktif mücadele günlerine girdik. Aktif mücadelede 2 silahımız var. Bunlardan ilki maskedir. İkincisi bir buçuk metre mesafedir. İki tedbirden biri tek başına yeterli değildir.

Normalleşme sürecinde kılavuzumuz riskin devam ettiği gerçeğidir, son vakayı en kısa zamanda görmek tedbirlere uyumla mümkündür.

Bugün hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 17. İyileşen kişi sayımız 2 bin 241. Yoğun bakımda toplam tedavisi devam eden hasta sayımız 631. Cihaza bağlı olan hasta sayımız ise düne göre düşüş içinde; 280.

"YURT DIŞINDAN GELENLERİN SAĞLIK TARAMASINI YAPMAK İSTİYORUZ"

Yurt dışından gelenlerin sağlık taramasını yapmak istiyoruz. Ateş var ise hastanede tedavisini planlıyor olacağız. 90 ülkeyi başta belirledik sonra 60 ülke daha dahil olacak. Bulaştırılıcığın durumunu bilmek istiyoruz, test yapmak istiyoruz.

"TÜRKİYE'NİN YAKALADIĞI BAŞARIYI DSÖ YENİ FARK EDİYOR"

65 yaş üstü kısıtlamalarından son derece fayda gördük. Türkiye'nin yakaladığı başarıyı DSÖ yeni yeni fark ediyor.

(Kovid-19 vaka sayıları) Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da giderek kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara'da son 2-3 gün bir yükseliş söz konusuydu. Bugünden itibaren Ankara da düşüşe geçmiş oldu.

İstanbul-İzmir'de vaka sayısı azaldı, salgın daha kontrollü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem