Bakan Eroğlu’ndan o iddialara tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, düzenlendiği basın toplantısında 2014 yılını değerlendirerek, 2015 yılında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi ve 2019 yılı hedeflerini açıkladı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğl

Bakan Eroğlu’ndan o iddialara tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, düzenlendiği basın toplantısında 2014 yılını değerlendirerek, 2015 yılında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi ve 2019 yılı hedeflerini açıkladı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin CHP Sözcüsü Haluk Koç’un AK Parti’nin torpil listesinde kuzeni olan Mehmet Şenbabaoğlu’nun sınavsız olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bakanlık müşaviri olarak atandığı iddialarını sorması üzerine, “Onlara verilen bilgi yanlış. Bir benim yakınım, Mehmet Şenbabaoğlu kendisi de burada. Kendisi müdürdü. Özellikle mevzuat konusunda son derece tecrübeli, bir de eğitim konusunda ihtiyacımız var. Çünkü bizim üç tür eğitimimiz var. Özellikle bir motivasyon eğitimi dediğimiz bir eğitim başlangıçta, intibak eğitimi, ihtisas eğitimi, bunun planlanması lazım. Mehmet Bey hem mevzuat hem intibak eğitimi konusunda son derece uzman olduğu için kendisinden rica etmiştim. Baktım maaşı azalıyor, vermek istemedim. Çünkü maaşı daha yüksekti, müdürdü ama teyzem beni çok sever. Teyzeme dedim ki, ‘Mehmet’e ihtiyacımız var. Çok tecrübeli. Geleceğini torpil yaparak ancak buraya alabilirim.’ Maaşı da düştü. Dolayısıyla birinci derece devlet memuruyken, yatay geçişle geçen kişidir. Yanlış bilgiler verilmesin lütfen. Kaldı ki bakın ben sadece özel kaleme bir eleman, basın müşavirliğine eleman aldım. Bu benim hakkım zaten ve tamamen mevzuata uygun.

"O GEÇİŞ DEVLETİN PROSEDÜRÜ İÇİNDE"

Peki biz iki eleman alırken, birisi de yatay geçişle tamamen birinci derece devlet memuruyken, müdürken buraya hizmet gayesiyle gelmiş, maaşı azalmışken, ortada torpil var mı, yok. Devletin prosedürü içinde. Evvela Kemal Kılıçdaroğlu kendine baksın. Geçmişte kaç tane bütün akrabalarını almış ve bunu onun söylemeye hakkı yok. Çünkü yeni doğan çocuklar dahi istifade etsin diye mevzuattan o sigortalı hale getirdi. Dolayısıyla onların bunu söylemeye hakkı yok. Biz tamamen KPSS ile almışız. Bu istisnada çok ihmal edilecek derecede azdır. Biz adaletten ayrılmıyoruz. Hakkaniyetten ayılmıyoruz. Dikkat ederseniz hep KPSS ile alıyoruz" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler