Bakan Çavuşoğlu: "Engeller tamamen kalkmalı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meksikalı mevkidaşı ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna arasında imzalanan tahıl anlaşmasına ilişkin konuştu.

Bakan Çavuşoğlu: "Engeller tamamen kalkmalı"

Tahıl anlaşmasının uzatılmasının uzun bir süredir gündemde olduğunu belirten Çavuşoğlu, özellikle Rusya'nın koyduğu tahıl ve gübre ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubon ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, toplantıda tahıl anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tahıl anlaşmasının uzaltılmasının uzun bir süredir gündemde olduğunu belirten Çavuşoğlu, özellikle Rusya'nın koyduğu tahıl ve gübre ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 

Ukrayna tahılının sorunsuz şekilde ihtiyaç sahibi insanlara gidebilmesi için Rusya’nın taleplerinin de anlaşmada olduğu gibi kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Anlaşmaya herkesin uyması gerekiyor. Anlaşma umarım 4 ay sonra tekrar uzatılır. Bu adımlar aslında güven artırıcı adımlardır" dedi. 
Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"ENGELLER TAMAMEN KALKMALI"
Bu tahıl anlaşmasının uzatılması epeydir gündemde. Özellikle Rusya'nın tahıl ve gübre ihracatının önündeki engellerin kaldırılması da gündemde. Bu istanbul'daki mutabaktın bir parçası.

Özellike Rus amonyakının Odessa ve bazı Avrupa ülkelerinden ihracatı konusunda yoğun temas yürütmemiz gerekiyordu. Sonuçta bu konularda önemli adımlar atıldı. Rusya da atılan adımlardan tatmin oldu. Ama engellerin tamamen kalkmadığını söylemek lazım.

"ANLAŞMAYA HERKES UYMASI GEREKİYOR"
Ukrayna tahılının sorunsuz şekilde ihtiyaç sahibi insanlara gidebilmesi için Rusya’nın taleplerinin de anlaşmada olduğu gibi kabul edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Anlaşmaya herkesin uyması gerekiyor. Anlaşma umarım 4 ay sonra tekrar uzatılır. Bu adımlar aslında güven artırıcı adımlardır. İnşallah bir daha uzatılmasına gerek kalmaz, ateşkes olur

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler