Aziz Yıldırım'a itiraz etti yetkisinden oldu

 Ergenekon hakimi iken Trabzon'a atanan hakim Sedat Sami Haşıloğlu da yeniden atandı. Trabzon'a atanmaya itiraz eden hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Gaziosmanpaşa Adliyesine Asliye Ceza Hakimi olarak görevlendirildi. Öte yandan Aziz Yıldırım'ın infazının erte

Aziz Yıldırım'a itiraz etti yetkisinden oldu

 Ergenekon hakimi iken Trabzon'a atanan hakim Sedat Sami Haşıloğlu da yeniden atandı. Trabzon'a atanmaya itiraz eden hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Gaziosmanpaşa Adliyesine Asliye Ceza Hakimi olarak görevlendirildi. Öte yandan Aziz Yıldırım'ın infazının ertelenmesine itiraz eden hakimin de ağır ceza yetkisi elinden alındı.

Sulh Ceza Mahkemeleri'nin son yargı paketiyle kaldırılmasının ardından, HSYK yeni kurulan Sulh Ceza hakimliği hakimlerini belirledi. Sulh Ceza Mahkemeleri'nin görev alanına giren her türlü tutuklama, arama, yakalama, el koyma, telefon dinleme, tutukluğa itiraz kararlarını yeni atanan Sulh Ceza Hakimleri verecek.

İstanbul'da kaldırılan 38 Sulh Ceza Mahkemesi yerine 6 tane Sulh Ceza Hakimi atandı. İstanbul'daki Sulh Ceza Mahkemeleri'nin kaldırılması ile birlikte 57 olan Asliye Ceza Mahkemesi sayısı 91'e yükseldi.

HER TÜRLÜ KARARIN ALTINDA ONLARIN İMZASI OLACAK

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 'Birinci bölge adli yargı hakimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesine ilişkin' kararını açıkladı. Yeni görevlendirmeler yapan HSYK, torba yasayla getirilen tüm arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimlerini de belirledi. Sulh Ceza Mahkemeleri'nin yargılama yapma görevi dışında kalan, tutuklama, yakalama, gözaltına alma, arama, el koyma, telefon dinleme, tutukluluğa itiraz gibi görevleri yeni atanan Sulh Ceza Hakimleri'ne devredildi. Duruşma yapmayacak olan bu hakimler, sadece bu görevleri yerine getirecekler.

ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ SAYISI 91'E YÜKSELDİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda 38 olan Sulh Ceza Mahkemleri'nin kaldırılması ile bu mahkemelerin dosyalarını devralan Asliye Ceza Mahkemeleri'nin sayısı 57'den 91'e yükseldi.

6 TANE SULH CEZA HAKİMİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bundan böyle yürütülecek tüm soruşturmalarla ilgili arama, yakalama, gözaltına alma, el koyma, tutuklama gibi tüm kararları yeni atanan 6 tane Sulh Ceza Hakimi karar verecek. Tüm Türkiye'de ise 111 tane Sulh Ceza Hakimi görev yapacak. Bekir Altun İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi, Hulusi Pur İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi, İslam Çiçek İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi, Recep Uyanık İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi, Cevdet Özcan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi, Fevzi Keleş ise İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi olarak atandı.

YENİ ATANAN HAKİMLERİN AKILDA KALAN KARARLARI

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi olarak atanan İslam Çiçek, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Rıza Sarraf, eski bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner için tahliye kararı vermişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi olarak atanan Recep Uyanık, 14. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi olarak görev yaptığı 10 Şubat 2014 tarihinde, 17 Aralık soruşturması sürecinde Halkbank eski Genel Müdürü olan Süleyman Aslan'ın malvarlığı üzerindeki tedbiri kaldırmıştı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi olarak atanan Hulusi Pur ise, Fazıl Say'a, "Halkın bir kesimin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermişti. Pur, aynı zamanda Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar veren hakimdi.

DİĞER GÖREVLENDİRMELER. YILDIRIM'IN İNFAZININ ERTELENMESİNE İTİRAZ EDEN HAKİM

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın infazının ertelenmesi kararına itiraz ederek, şerh koyan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Uğurlu'nun da ağır ceza yetkisi kaldırıldı. Hakim Uğurlu, Asliye Ceza Mahkemesi'ne görevlendirildi.

ERGENEKON HAKİMİNE YENİDEN ATAMA

Öte yandan Ergenekon hakimi iken Trabzon'a atanan hakim Sedat Sami Haşıloğlu da yeniden atandı. Trabzon'a atanmaya itiraz eden hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Gaziosmanpaşa Adliyesine Asliye Ceza Hakimi olarak görevlendirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem