Az kalsın havada çarpışacaktı

Alınan bilgiye göre, AtlasJet Havayolları'nın Bodrum-İstanbul seferini yapan CRJ 900 tipi, KK 45 sefer sayılı uçağı dün akşam saat 20.10'da Bodrum Havalimanı'ndan 86 yolcusuyla kalktı. Uçağa İzmir Adnan Menderes Havalimanı radarından 18 bin feet (yaklaşık

Az kalsın havada çarpışacaktı

Alınan bilgiye göre, AtlasJet Havayolları'nın Bodrum-İstanbul seferini yapan CRJ 900 tipi, KK 45 sefer sayılı uçağı dün akşam saat 20.10'da Bodrum Havalimanı'ndan 86 yolcusuyla kalktı. Uçağa İzmir Adnan Menderes Havalimanı radarından 18 bin feet (yaklaşık 6 bin metre) irtifa tahsis edildi.

AtlasJet Havayolları kaptanlarından Zeren Güleç, rotasında tırmanışa devam ederken bir anda başka bir uçağın kendisine doğru geldiğini fark etti. Tecrübeli kaptan pilot Güleç, ani bir refleksle 'dalış manevrası'
yaparak olası bir faciayı metreler kala önledi.


Kaptan Zeren Güleç, yaptığının kahramanlık olarak adlandırılmamasını isteyerek, "İlk defa böyle bir şey yaşadım. Mucivezi bir olaydı. Kahramanlık yapmadım. Uçuş aletlerini doğru kullanmamız sayesinde atlatılmış bir olay. Yolculara olay sonrası bilgi verdim. 40 yıllık pilotluk hayatımda karşılaştığım en tehlikeli, en ciddi olaylardan birisiydi. Biz tırmanıyorduk, diğer uçak ise herhalde inişe geçmişti. 17 bin 500 feet yükseklikte birbirimize çok yaklaştık. TCAS sistemi ikaz verdi.


Ben de ani bir manevra yaparak rotamı değiştirdim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler