Ayşe Barım'a tutukluluk kararı! Duruşma 1 Ekim'e ertelendi!

Ayşe Barım’a, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından, çıkarıldığı mahkemece tutuklama kararı verildi.
Ayşe Barım'a tutukluluk kararı! Duruşma 1 Ekim'e ertelendi!

Gezi Parkı olaylarında ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım'' suçlamasıyla gündeme gelmişti.Ünlü menajer , ID İletişim Danışmanlık A.Ş'nin kuruscusu olarak birçok yıldız ismin kariyerini yönlendirdi. 2025 'te başlayan soruşturma'da tekelleşme iddialarıyla gündeme gelen Ayşe Barım 27 ocak 2025'te tutuklanmıştı.

Ayşe Barım'ın avukatı Sulh Ceza Hakimliği’nin tutukluluk kararını üst mahkeme olan Asliye Ceza’ya taşıyarak itiraz etti. Asliye Ceza Mahkemesi itirazı yerinde buldu, Barım’ın tahliyesine karar verdi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı karara jet hızıyla itiraz etti. Bu kez dosya Asliye Ceza’nın üstü olan Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Ağır Ceza da savcılığı haklı buldu, Barım’ın tekrardan tutuklanmasına karar verdi.Barım'ın mahkemesi 1 Ekim'e ertelendi.

Barım savcılık ifadesinde ne dedi?

Barım savcılık ifadesinde, "Ben yakın olduğum, ortak iş yaptığım sanatçılarla hiçbir zaman meydana çıkıp beyanat vermedim. Onlara da böyle bir açıklama yapmaları hususunda herhangi bir yönlendirme ve telkinim asla olmadı" dedi.

İfadesi devam eden Barım;

"Birlikte çalıştığım oyunculardan hiçbirisi bana gelip birlikte Gezi Parkı'na gidelim gibi bir şey söylemedi. Ben genelde onların gittiği gün orada bulundum."

Barım, Gezi Parkı'na hatırladığı kadarıyla bir ya da iki kez gittiğini söyledi:

"İlk gittiğimde sanatçılar şiir okurken izleyici olarak katıldım. İkinci gittiğimde çok kısa süreliğine gittim. Biriyle beraber gidip gitmediğimi hatırlamıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir