AYM Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kararı verdi

Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları, kişi yönünden yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez buldu.  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Barosu B

AYM Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kararı verdi
Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları, kişi yönünden yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez buldu. 
 
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ile çok sayıda sivil toplumu kuruluşu, "AOÇ arazisinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımıyla ilgili nazım imar planları ve uygulama projeleriyle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanmamasını" Anayasa Mahkemesine taşımıştı.
 
Bireysel başvurularda, mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam haklarına müdahale edildiği öne sürülmüştü. 
 
Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuruları birleştirerek görüştü. 
 
Mahkemenin dosyanın esasını incelemediği, kişi yönünden yetkisizlik nedeniyle başvuruları reddettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler