Ayıların İntikamı

Erzincan'ın Uluköy Beldesi'nde ayılar, geçen sene bir ayıyı kalaşnikofla tarayarak öldüren belediye başkanının ağabeyinin tarlasını talan etti.Erzincan'a 28 kilometre uzaklıkta bulunan, 3 bin kişinin yaşadığı Uluköy Beldesi'nde, Beyyeri Mevkii'nde bulunan

Ayıların İntikamı


Erzincan'ın Uluköy Beldesi'nde ayılar, geçen sene bir ayıyı kalaşnikofla tarayarak öldüren belediye başkanının ağabeyinin tarlasını talan etti.


Erzincan'a 28 kilometre uzaklıkta bulunan, 3 bin kişinin yaşadığı Uluköy Beldesi'nde, Beyyeri Mevkii'nde bulunan Uluköy Belediye Başkanı AKP'li Salih Kara'nın ağabeyi Dursun Kara'ya ait 8 dönümlük tarlaya gece giren ayılar, 15 ton karpuzun 2 tonuna zarar verdi. Ayılar, aynı gece Kavaklı Bük Mevkii'nde Ahmet Turan Kocatürk'e ait 4 dönümlük tarladaki yarım ton karpuzu parçaladı. Sabah tarlaya geldiklerinde parçalanmış karpuzlarla karşılaşan 57 yaşındaki Dursun Kara, "Ayılara bir şey olursa hakkımızda dava açılmasından endişe duyuyoruz. Milletvekilinden daha fazla dokunulmazlığı olan ve ürünlerimize zarar veren ayılara mahkum olduk. Ayrıca ayıların verdiği zarar için tazminat ödenmiyor. Devlet ya ayıya ya da bize sahip çıksın. Karpuzu üretemediğimizde ne yiyeceğiz? Karpuzu ayı, buğdayı domuz yiyor. Çiftçinin emekleri boşa gidiyor" diye konuştu. Uluköy Beldesi Belediye Başkanı Salih Kara, ürünlere zarar veren ayılar için geçtiğimiz Ağustos ayında sürek avı düzenlemişti. Aynı zamanda gönüllü köy korucusu olan Başkan Kara, Kalaşnikof marka otomatik tüfekle 10 el ateş ederek bir ayıyı vururken fotoğraf da çekmişti. Haberin yayınlanması üzerine Çevre Orman İl Müdürlüğü, Başkan Kara'ya, 5 ayrı suçtan 1410 YTL idari para cezası uygulanmıştı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Başkan Kara için açtığı tazminat davası da 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem