Ay tutulması hangi gün olacak? Ay tutulması ne zaman?

Ay tutulması hangi gün olacak? Ay tutulması ne zaman? İşte detaylar...

Ay tutulması hangi gün olacak? Ay tutulması ne zaman?

Gökyüzünde gerçekleşen görsel şölenlerin arasında yer alan tutulmalar, bu yılın ilkinin eşiğinde bulunuyoruz. Yılın ilk Ay tutulması yaklaşıyor; ancak, bu defa Türkiye'den izlenemeyecek olması biraz hayal kırıklığı yaratabilir. Ay'ın dünya gölgesiyle dansı, astrolojik olarak tüm burçları etkileyebileceği düşünülen yarı gölgeli bir tutulma şeklinde gerçekleşecek. Peki, bu gökyüzü olayı ne zaman meydana gelecek? İşte detaylar:

Bu seneki ilk tutulma, Türkiye gözlemlerinin dışında kalıyor, ancak meraklıları için 18 Eylül'deki başka bir gökyüzü olayı Türkiye'den takip edilebilecek. Yılın bu ilk Ay tutulması, 25 Mart'ta, Bahar Ekinoksu'nu izleyen "Solucan Ay" döneminde gerçekleşecek. Tutulma sabah saat 07.53'te başlayıp, zirveye 10.12'de ulaşacak ve 12.32'de sona erecek.

Ne yazık ki, bu olay Kıta Amerika, Antarktika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya gibi yerlerden gözlemlenebilirken, Türkiye'den gözlem yapmak mümkün olmayacak.

Yıl içinde gerçekleşecek diğer bir Ay tutulması ise 18 Eylül'de yaşanacak. Bu tutulma sabah 05.14'te başlayıp, 06.16'da sonlanacak ve parçalı bir tutulma olarak gerçekleşecek. Eylül ayındaki bu tutulma, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan izlenebilecek ve Türkiye'den de gözlemlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem