Avrupa Adalet Divanından örnek karar

Avrupa Adalet Divanı yedi yıldır devam eden bir davayı neticelendirdi. Elektronik ortamda kim ne satıyorsa müşterisinin son ödeyeceği para miktarını yazmasına karar verdi. Air Berlin havayolu şirketinin internet sayfasından satın aldığı uçak bilet fiyatın

Avrupa Adalet Divanından örnek karar

Avrupa Adalet Divanı yedi yıldır devam eden bir davayı neticelendirdi. Elektronik ortamda kim ne satıyorsa müşterisinin son ödeyeceği para miktarını yazmasına karar verdi. Air Berlin havayolu şirketinin internet sayfasından satın aldığı uçak bilet fiyatının ekranda gördüğü ücrette daha fazla bankasında para çekildiğini gören yolcu, havayolu şirketini arayarak durumu izah etti ve fazla paranın iadesini istedi. Havayolu şirket ise para iadesini kabul etmeyince yolcu Havayolu şirketini mahkemeye verdi. Mahalli mahkemelerde hakkını alamayan yolcunun adına Almanya Tüketicileri Koruma Derneği haksızlığı Avrupa Adalet Divanı’na taşıyarak dava açtı. 2008 yılında başlayan mahkeme yolcuyu haklı bularak havayolu şirketinin yolcunun fazla ödediği parayı ve uğradığı zararı tanzim etmeyle mahkûm etti.

Avrupa Adalet Divanı’nın kararına göre Avrupa pazarında uçak biletlerini internet sayfalarında tüketici satın alacağı hizmetin son fiyatını görmesini esasa bağladı. Kampanya adı altında veriler düşük fiyatların müşteriyi yakalamak için kullanılan tuzakların hukuka aykırı olduğunu hükmetti. Ekrandaki fiyatın üstende kimse yolcudan hava alanı ücreti, vergiler ve kart ücreti gibi ekstra ücret talep etme hakkı bulunmuyor. C-573/13 dosya No’lu karar elektronik ortamda satın alınan her türlü alışverişleri de kapsamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler