A.Uğur Zihni'den Bayram mesajı

Zihni, mesajında, Büyük Önder Atatürk'ün, Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirtti. Cumhuriyetin, eşitlik, özgürlük ve uygarlık olduğunu ifade eden Zihni, şunları kaydetti: ''Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa

A.Uğur Zihni'den Bayram mesajı

Zihni, mesajında, Büyük Önder Atatürk'ün, Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirtti.
Cumhuriyetin, eşitlik, özgürlük ve uygarlık olduğunu ifade eden Zihni, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır. 29 Ekim 1923'de, sadece bir rejim değişikliği yapılmamış, aynı zamanda bir milli devlet kurulmuştur. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır.

İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin öyküsü, bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem