Atlasglobal iflas başvurusu yaptı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)  "Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur" açıklamasında bulundu

Atlasglobal iflas başvurusu yaptı!

AtlasGlobal Havayolları (Atlasjet) resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)  "Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur" açıklamasında bulundu.

ÖNCE ARA VERDİ SONRA AVRUPA SEFERLERİNİ DURDURDU

AtlasGlobal, ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara vermişti. Firma 26 Kasım'da iş ortaklarına gönderdiği mesajda "Yakın geçmiş olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı'na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır. Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz" demişti.

21 ARALIK'TA UÇUŞLARINA TEKRAR BAŞLAMIŞTI

21 Aralık'ta tekrar  uçmaya başlayan şirket bu tarihteki ilk uçuşunu, KK2001 seferiyle İstanbul Havalimanı'ndan Londra'ya gerçekleştirmişti.

AtlasGlobal 8 Ocak'ta da Avrupa uçuşlarına  mart ayı başına kadar ara verdiğini duyurmuş, azalan talep nedeniyle iç seferlerdeki tarife sayısını düşürmüştü. Avrupa'da Londra, Amsterdam ve Paris olmak üzere üç noktaya direkt uçan şirket uçuşlarının durdurulmasına gerekçe olarak havacılık sektörü için düşük sezon olarak nitelendirilen bu dönemdeki talep azlığını göstermişti. Avrupa seferlerinin  yaz sezonunun başlayacağı şubat sonu-mart ayı başında yeniden başlayacağı kaydedilmişti.

12 OCAK'TA UÇUŞLARINI DURDURDU

Atlas Global, 12 Ocak'ta da çalışanlarına uçuşların durdurulduğunu iflas başvurusunda bulunulacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler