Ateş düştüğü yeri yaktı! Hakkari'de şehit olan askerlerimiz..

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, 7 asker şehit olurken 25 asker yaralandı.

Ateş düştüğü yeri yaktı! Hakkari'de şehit olan askerlerimiz..

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, 7 asker şehit olurken 25 askerde yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, şehit olan askerlerimizinde kimlikleri belli oldu.

TOPÇU ER YUSUF ÖNDER - ALANYA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Antalya'nın Alanya ilçesindeki ailesine şehadet haber verildi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde dün gece atış yapıldığı sırada patlama meydana. Patlamada 7 asker şehit olurken, 25 asker yaralandı. Şehit askerlerden Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Alanya’nın Kadıpaşa Mahallesi İkizler Sokak'ta oturan ailesine acı haber verildi. Yusuf Önder'in annesi Sevcan Önder ve babası Sunay Önder'e şehadet haberini yetkililer tarafından verdi. Şehidin ailesinin oturduğu eve ve çevresindekiler evlere Türk bayrağı asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Sağlık ekipleri şehidin evinde hazır bekletilirken, haberi duyan yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Yusuf Önder'in ailesinin iki çocuğundan küçüğü olduğu ve aslen Bursalı olan ailesiyle Alanya'da ikamet ettiği öğrenildi. 

Öte yandan bir dizi temaslar için Fransa giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şehidin ailesini telefonla arayarak başsağlığı diledi. 

TOPÇU ER İBRAHİM ÖZKUR - MUŞ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki patlamada şehit olan Topçu Er İbrahim Özkur'un (21) acı haberi memleketi Muş’un Varto ilçesine ulaşırken, şehit Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı öğrenildi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde dün meydana gelen patlamada İbrahim Özkur ile birlikte 7 silah arkadaşı şehit oldu. Topçu Er İbrahim Özkur'un acı haberi baba ocağı Muş'un Varto ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Kudbettin-Hanım Özkur çiftinin 7 çocuğundan biri olan İbrahim Özkur'un anne, baba, kardeş ve eşi acı haber üzerine DNA örneği alınması için Hakkari’ye gitti. İbrahim Özkur'un evine giden Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Erkan Kaçmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Anzarlı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı İsmail Terzi şehidin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 1 çocuk babası olduğu ve eşinin hamile olduğu öğrenilen marangoz İbrahim Özkur'un evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları acı haber üzerine ağıtlar yaktı.

ER SAMET KAYMAKÇI - GAZİANTEP

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesindeki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden biri olan Gaziantepli asker Er Samet Kaymakçı'nın ailesine acı haber verildi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, dün mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, Er Samet Kaymakçı'nın da aralarında bulunduğu 7 asker şehit olmuş, 25 asker de yaralanmıştı. Samet Kaymakçı'nın şehadet haberi Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Gümüştekin Mahallesi Hoşgör Cami Sokak’ta oturan ailesine ulaştı. Sağlık ekiplerinin sevk edildiği şehidin baba evine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, şehit evini ziyaret ederek, anne Zeynep ve baba Vakkas'a baş sağlığında bulundu. 

Şehidin baba evinin bulunduğu sokak ise Türk bayrakları ile süslendi. Şehit evine de Türk bayrağı asıldı. Şehit Samet Kaymakçı'nın 10 aylık asker olduğu öğrenilirken, 4 kardeşi bulunduğu belirtildi. 
Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Gaziantep'e getirilmesi bekleniyor.

TOPÇU ER MENDUH ÇELİK - ŞANLIURFA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden biri olan Şanlıurfalı er askerin ailesine acı haber verildi. 

Edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, dün mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, Topçu Er Menduh Çelik’in de (20) de aralarında bulunduğu 7 asker şehit oldu ve 25 asker yaralandı. Çelik’in şehit olduğu haberi, memleketi Haliliye ilçesine bağlı İmam Bakır Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşları döktü. Sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu şehidin acı haberine alan yakınları ve komşuları şehidin babası Demo Çelik’e başsağlığında bulundu. Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenildi. 

UZMAN ÇAVUŞ HALİL DAŞ - KONYA

Hakkari’de, askeri üs bölgesinde arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu Konyalı uzman çavuş Halil Daş şehit oldu. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesindeki mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu Konyalı Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26) şehit oldu. 5 yıllık askerin Ereğli ilçesi Belkaya Mahallesi'ndeki evine şehadet haberi ulaştı. 9 yıl önce babası vefat eden Halil Daş'ın annesi Rukiye Daş'a yetkililer oğlunun şehit olduğunu bildirdi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, aile taziyeleri kabul etti. Şehidin 4 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem