Atatürk'le rekor kırılacak

Atatürk’ün canlı portresini ve imzasını 6 bin gönüllü ile Anıtkabir’de oluşturarak, Guinness Rekorlar Kitabına adlarını yazdırmayı hedefliyorlar.İlk kez 10 Kasım 2012’de 2 bin 400 kişiyle İzmir’de, ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin 990 kişiyle

Atatürk'le rekor kırılacak

Atatürk’ün canlı portresini ve imzasını 6 bin gönüllü ile Anıtkabir’de oluşturarak, Guinness Rekorlar Kitabına adlarını yazdırmayı hedefliyorlar.

İlk kez 10 Kasım 2012’de 2 bin 400 kişiyle İzmir’de, ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin 990 kişiyle Bursa’da yapılan Atatürk’ün canlı portesi ve imzası bu kez 6 bin gönüllü ile Anıtkabir’de oluşturulacak. Guinness Rekorlar Kitabına girebilmek için İngiltere’den bir heyetin de katılacağı etkinlik gönüllüleri bekliyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın özel izni ve Anıtkabir Komutanlığı’nın desteğiyle düzenlenecek etkinlik, 26 Ağustos Salı günü Anıtkabir’de gerçekleştirilecek. Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün tarafından geliştirilen proje, tamamen gönüllülük ilkesine dayanıyor. 6 bin kişiyle rekoru hedeflediklerini belirten Cumhur Aygün, “Bugüne kadar insanlarla yapılmış bir resim veya portre çalışmasına rastlamadık. Guinness Rekorlar Kitabı’nda da sadece ellerinde karton kaldırarak, 2 bin 600 kişiyle yapılan bir rekor var. Biz bu sene bunu 6 bin kişiyle gerçekleştirip bu rekora adımı yazdırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

GÖNÜLLÜLER BEKLENİYOR

Projeyi gerçekleştiren ekibin tamamen gönüllü kişilerden oluştuğunu ifade eden Aygün, “Ekibimiz branşında başarılı ve profesyonel kişilerden oluşuyor. Tüm çalışmalarımızı 85 kişilik bir ekiple gerçekleştirdik. Projede yer alacak olan 6 bin kişi de gönüllü olarak bu projede yer alacak. Katılım için önceden bir kayıt gerekmiyor. 26 Ağustos Salı günü, Anıtkabir bayrak alanında saat 12.00’de açılacak masalara kayıt yaptıran ilk 6 bin kişi projede yer alacak” diye konuştu.

NEDEN 26 AĞUSTOS?

Büyük Taarruz’un başladığı gün olması nedeniyle 26 Ağustos’u seçtiklerini vurgulayan Aygün, “Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Türk ordusunun düşmanı tamamen Anadolu’dan atması için büyük bir taarruza geçmesi gerekiyordu. Ordular takviye edildi. Cepheye asker ve silah sevk edilerek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın inisiyatifiyle taarruz kararı alındı. Taarruz planına göre Düşman orduları Afyonkarahisar güneybatısından kuzeye doğru kuşatılıp, İzmir’le bağlantısı kesilerek yok edilecekti. Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başladı. Türk ordusunun üstün muharebe yeteneği ile 30 Ağustos’ta Başkomutan Meydan Muharebesi kazanıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması ile yeni Türk Devleti’nin temeli atılmıştır. İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı büyük zaferin başlangıç günü olan 26 Ağustos günü bu etkinlik için Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem