Atatürk Washington'da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.Törene resmi ziyaret çerçevesinde Washington'da bulunan TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Gümüşhane mill

Atatürk Washington'da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.

Törene resmi ziyaret çerçevesinde Washington'da bulunan TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Gümüşhane milletvekili Kemalettin Aydın başkanlığındaki TBMM heyeti, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği mensupları ve KKTC'nin Washington Temsilcisi Hilmi Akil ve eşi katıldı.

Türkiye Büyükelçiliği'nin Büyük Önder Atatürk'ü anma programı çerçevesinde, Amerikalı askeri tarihçi Dr. Edward Erickson, Büyükelçilik kançılaryasında, ''Mustafa Kemal: Bir Askeri Tarihçinin Değerlendirmesi'' başlıklı konferans verdi. 1. Dünya Savaşı dönemindeki Osmanlı ordusu konusunda en önde gelen uzmanlardan biri olarak tanınan ve bu alanda birçok esere imza atan Erickson, Türk Büyükelçiliği, The American Friends of Turkey ve Institute of Turkish Studies tarafından düzenlenen konferansta, Mustafa Kemal Atatürk'ün 20. yüzyılın en önemli generallerinden biri olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal'in, ''hem bir devlet adamı hem de bir asker olmayı'' çok iyi başardığını ifade eden Erickson, konuşmasında Mustafa Kemal'in imza attığı askeri başarılara değinerek, bunların ''tarihi değiştiren'' başarılar olduğuna dikkati çekti.

Mustafa Kemal'in özellikle gençler için bir rol model niteliğinde olduğunu belirten Erickson, ''O, cesur, akıllı, entellektüel ve görüşlerini ifade etmekten çekinmeyen bir şahsiyet. Ondan herkesin, özellikle de gençlerin öğreneceği dersler ve değerler var'' dedi. Konuşmasında, Mustafa Kemal'in batılılaşma ve modernleşmeye verdiği önemi dile getiren Erickson, ''O benim için bir kahraman'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem