Atatürk havaalanında korku!

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Azerbaycan Hava Yolları uçağının kabininde duman görülünce uçak kalkışından 15 dakika sonra tekrar geri döndü. Yolculardan bayılanlar olurken bazı yolcular aynı uçakla uçmak istemedi. Uçağın değişmesini isteyen yolcular Azer

Atatürk havaalanında korku!

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Azerbaycan Hava Yolları uçağının kabininde duman görülünce uçak kalkışından 15 dakika sonra tekrar geri döndü. Yolculardan bayılanlar olurken bazı yolcular aynı uçakla uçmak istemedi. Uçağın değişmesini isteyen yolcular Azerbaycan Hava Yolları yetkilileri ile tartıştı.

Azerbaycan Hava Yolları'nın İstanbul-Bakü seferini yapan Boeing 757 tipi, J2 078 sefer sayılı uçağının "Galley" adı verilen mutfağındaki ısıtıcılardan çıkan duman yolcularda paniğe neden oldu. Uçak 221 yolcusuyla saat 01.30'da havalanan uçağın kaptanı olay üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kulesi ile irtibata geçti. Acil iniş talep eden kaptan pilot uçağı tekrar Atatürk Havalimanı'na döndürdü. Bu arada ambulans ve itfaiye de hazır bekletildi.

TEKNİSYENLER GECE BOYUNCA UÇAĞI İNCELEDİ

Teknisyenlerin uçağın kargo bölümüne girmesi ve uçak altındaki kontrolleri kameralara yansıdı. Geri dönen uçağı teknik ekipler gece boyunca inceledi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yolcular salona alınırken teknik ekiplerde uçağı incelemelerine devam ettiler. Dumanın neden çıktığını öğrenmek isteyen teknik ekipler uçağın gece boyunca içini ve dışını kontrol etti. Teknik ekipler inceleme sonrası uçağın uçulabilecek durumda olduğuna kanaat getirince yolcular uçağa götürülmek istendi.

AYNI UÇAKLA UÇMAK İSTEMEDİLER

Yolcuların yarıya yakını ise aynı uçakla uçmak istemedi. Özellikle bayan yolcular başka bir uçak istediklerini söyleyerek uzun süre

Azerbaycan Hava Yolları görevlileriyle tartıştı. Bu arada bir grup yolcu uçmak istemedi ve uçuşunu erteledi. Bu yolcular görevliler eşliğinde salondan dışarıya çıkarıldı. Uçakta bulunan Azerbaycan vatandaşı Haluk Meryemoğlu, uçuşunu iptal ederken olayı şöyle anlattı: "Uçak kalktıktan 15 dakika sonra önce söylemek istemediler. Pilota bravo uçağı döndürdü ve indirdi. Uçağın business ile ekonomi class arasındaydı. Ben dumanı gördüm. Uçağın mutfak bölümünden geldi duman." Meryemoğlu, yolcuların çok korktuğunu belirterek "Yolcular binmek istemiyor. Bayanlar stres yaşadı. Bende yarın ki uçağı beklemek istiyorum. Bu uçakla gitmem. Yanımda bayanlar var onlara yardımcı oluyoruz. Onlarda uçağa binmek istemiyor." dedi.

UÇAKTA BAYILAN OLDU

Bakü Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Pervane Memedova ise “Sanki titremeye başladık. Çok stres geçirdik. Teknik sebeplerden geri döneceğimizi söylediler. Bize her şey tamam dediler. Ama öyle değil. Biz korkuyoruz. Binmek istemiyoruz. Uçakta alev görmedik. Bayılan oldu." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler