Astsubaya teğmenlik müjdesi

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, astsubayların haklarında yapılan iyileştirmelerle ilgili olarak, subaylık sınavını kazanan astsubayların sınıf okulu eğitimine başlamadan önce teğmenliğe nasbedilmelerine olanak sağland

Astsubaya teğmenlik müjdesi

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, astsubayların haklarında yapılan iyileştirmelerle ilgili olarak, subaylık sınavını kazanan astsubayların sınıf okulu eğitimine başlamadan önce teğmenliğe nasbedilmelerine olanak sağlandığını, astsubayların, TSK hizmet tazminatlarının yüzde 25 oranında artırılması, ayrıca emekli astsubaylara ilave 100 TL'lik artış sağlanmasına yönelik teklifin Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi. 

Tuğgeneral Gürak, uzman jandarmaların göreve başlangıç derece ve kademelerinin 11/1'inden, emsalleri gibi 10/1'ine yükseltilmesi, uzman jandarma ve uzman erbaşların ilerleyebilecekleri derece ve kademelerin 3/8'inden, 2/6'sına çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Karargahında 26 Aralık 2008 tarihinde yapılan birleştirilmiş komutanlar toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin durumunun iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların gözden geçirildiğini belirterek, bu kapsamda, astsubaylar ve uzman erbaşlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yakın dönemde sonuçlandırılan ve halen üzerinde çalışılmaya devam edilen bazı önemli çalışmaları anlatan Tuğgeneral Gürak, bu çerçevede yapılan değişiklik ile subaylık sınavını kazanan astsubayların sınıf okulu eğitimine başlamadan önce teğmenliğe nasbedilmelerine olanak sağlandığını bildirdi.

Astsubayların daha önceden sicil verebilmek için gerekli olan asgari teğmen rütbesinde bulunma şartının kaldırıldığını, başçavuş ve kıdemli başçavuşların da astlarına sicil verebilmelerine imkan sağlandığını bildiren Tuğgeneral Gürak, ayrıca astsubaylara, uzman erbaşların ikinci sicil üstü olabilmeleri yetkisi de verildiğini ifade etti.

Halen sadece müfrez görevlerde bulunan astsubayların astlarına ceza verme yetkisi bulunmadığına işaret eden Tuğgeneral Gürak, sicil amirliği yetkisi bulunan astsubaylara ceza yetkisinin de verilmesi hakkındaki kanun değişiklik teklifinin Milli Savunma Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Mali konulardaki iyileştirme teklifleri kapsamında ise Tuğgeneral Gürak, lise mezunu emekli astsubaylara, 2 Yıllık Yüksek Okul mezunu olarak intibak yapılmasına yönelik teklifin Milli Savunma Bakanlığına gönderildiğini belirtti.

Görevdeki astsubayların, TSK hizmet tazminatlarının yüzde 25 oranında artırılması, ayrıca emekli astsubaylara ilave 100 TL'lik artış sağlanmasına yönelik teklifin Başbakanlığa gönderildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, ikinci dereceden emekli olan astsubayların emekli aylıklarının 158 TL iyileştirilmesine yönelik ek göstergelerin düzenlenmesi hakkındaki teklifin de Milli Savunma Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem