Askerler artık hizmet etmeyecek

Asker, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı gibi çalışmayacak, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak. İlk sivilleşme 2011 Haziran ayının sonunda Harbiye Orduevi’nde yaşanacakZorunlu askerlik süresi kısalsın mı kısalmasın mı, tek tip

Askerler artık hizmet etmeyecek

Asker, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı gibi çalışmayacak, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak. İlk sivilleşme 2011 Haziran ayının sonunda Harbiye Orduevi’nde yaşanacak

Zorunlu askerlik süresi kısalsın mı kısalmasın mı, tek tip askerlik olsun mu olmasın mı tartışmalarının yaşandığı şu günlerde, bazı kaynaklara göre 231 bin zorunlu askerin, berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, lostra, kasiyer, şoför, kat görevlisi, ütücü gibi benzeri görevlerde askerlik dışı işlerde çalıştırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Eleştiriler üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir karar alarak, orduevlerinin sivilleştirilmesi için kolları sıvadı.

Bu çerçevede orduevlerindeki tüm askerlerin asli güvenlik görevlerine çekilmesi planlanıyor. Orduevlerinde, aşçı, garson, kuaför, müzisyen, berber gibi görevlerde çalışan askerler, buralardan çekilecek. Yerlerine sivil memur ve işçi alınacak. Askerler sadece dış koruma bölgelerinde, güvenlik görevlerinde yer alacak. Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği uzman ekip, İstanbul’daki orduevlerinde çalışmalarına başladı. Orduevlerinin sivilleşmesi için ne kadar sivil personele ihtiyaç olduğu tespit edilecek.

İlk sivilleşme Harbiye Orduevi’nde yaşanacak. 2011 yılı Haziran ayı sonuna doğru Harbiye Orduevi’nde sivilleşme tamamlanacak. Daha sonra bu sivilleşme İstanbul’daki orduevlerinden başlanarak tüm Türkiye’deki orduevleri ile sosyal tesislerde yapılacak.

43 orduevi var

TESEV’in Almanak Türkiye 2006 2008 Güvenlik Sektörü Ve Demokratik Gözetim raporuna göre, Türkiye’de 43 orduevi, MSB’ye bağlı 41 bin 701 lojman ve 327 sosyal tesis, Jandarma’ya ait 15 bin 209 lojman ve 75 sosyal tesis, Sahil Güvenlik’e bağlı 310 lojmanda, subay ve ailelerinin çeşitli hizmetlerinde “zorunlu askerler” kullanılıyor. Aynı zamanda Bodrum, Antalya gibi turistik bölgelerde TSK’ya ait sosyal tesisler mevcut.

Bazı medya kuruluşları geçtiğimiz günlerde emekli askerlere dayanarak verdikleri haberlerde Türkiye’de binlerce askerin posta, kuaför, berber, görevli gibi isimler adı altında sadece ordudaki subaylara ve ailelerine hizmet verdiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler