Askere gitmeyen polise müjde

İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin çalışmayı seçimden önce tamamlamayı umduklarnı açıkladı. İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlik hizmetinden muaf olması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.Atalay, ''B

Askere gitmeyen polise müjde

İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin çalışmayı seçimden önce tamamlamayı umduklarnı açıkladı.

İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlik hizmetinden muaf olması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Atalay, ''Bu konuda bir söz verdik. Çalışmanın üzerindeyiz umarım geç olmadan gerçekleşir. Bu konuda bir çözüm getirilecek. İnşallah seçimden önce sonuçlanır diye umuyorum ama tam bir takvim veremiyorum'' şeklinde konuştu.

Bir televizyon programına katılan Atalay, Terör sorununun çözümünde siyasi partilerin yardımlaşmasının önemine işaret ederek, ''Bu sorunları (terör) yaşayan ve çözen bütün ülkelerde siyasi partilerin işbirliği ve bu konuda yardımlaşması en önemli anahtar olmuş. Bir diğer anahtar medya... İngiltere, İspanya örneği dediğinizde hepsinde temel noktalardan biri, hiçbir siyasi parti bu konuları iç siyasi malzeme olarak kullanmamış. Bu bir milli meselesidir. Sadece iktidarın meselesi değildir'' diye konuştu.

TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İÇİN KATKI YOK

Bakan Atalay, terörün çözüme kavuşturulması konusunda siyasi partilerden, yürütülen çalışmalara çok katkı sağlanamadığını kaydetti. Bu konuda, CHP'nin son dönemde yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Atalay, aynı şekilde MHP'den de beklentileri olduğunu dile getirdi.

BDP ile temasın ise devam edeceğini bildiren Atalay, ''BDP sadece bir siyasi parti değil, bu konularda meşru muhatap... Bundan sonra da görüşmeler devam edecek. BDP'nin bu konuya daha fazla katkı vermesini arzu ediyoruz. BDP'nin sorumlu siyaset üslubu benimsemesini, katkı vermesini bekliyoruz. BDP'yi önemsiyoruz'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem