Askerden Baykal'a yanıt

Genelkurmay Başkanlığı, “Gazze'de o çocukların üzerine bomba atan pilotlar, Konya'da yetişmektedir” diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, dolaylı bir yanıt verdi Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Konya'da 2001'den bu

Askerden Baykal'a yanıt

Genelkurmay Başkanlığı, “Gazze'de o çocukların üzerine bomba atan pilotlar, Konya'da yetişmektedir” diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, dolaylı bir yanıt verdi

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Konya'da 2001'den bu yana yapılan Anadolu Kartalı tatbikatları çerçevesinde hiçbir ülkenin pilotuna özel eğitim programı uygulanmadığını söyledi.

Eğitimlerin 2001'den itibaren her yıl 3-4 dönem halinde iki hafta süreyle icra edildiğini anlatan Gürak, şöyle konuştu:
“Eğitimlere 2001'den bu yana Türkiye, ABD, İsrail, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İtalya, Ürdün, Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika ve diğer NATO uçakları katılmıştır.

Bugüne kadar eğitimlere toplam 1400 uçak ve 15200 personel katılmıştır. Bunların yaklaşık yüzde 80'i Türkiye'nin katılımıdır. Tatbikatlarda, hiçbir ülkenin pilotuna özel eğitim programı uygulanmamakta ve hakiki mermi atışı yaptırılmamaktadır.

İsrail Hava Kuvvetleri de her seferinde ortalama 10 adet uçakla yılda bir periyot olmak üzere sadece 5 kez bu tatbikata iştirak etmiştir.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler