Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

2024 Asgari Ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı için müzakereler sürüyor.

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısını Tamamladı İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. Toplantıda maaş konuları henüz masaya yatırılmazken, şimdi tüm dikkatler yakında yapılacak olan üçüncü toplantıya çevrildi.

Asgari Ücret İçin Üçüncü Toplantı Ne Zaman?

Asgari ücretin belirlenmesi için son toplantı 18 Aralık'ta yapıldı. İkinci toplantının ardından, üçüncü toplantının tarihi merak konusu oldu. Bu toplantının tarihi ve saati henüz açıklanmadı, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kısa süre içinde bir duyuru yapması bekleniyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Netleşecek? 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yasa gereği asgari ücreti belirliyor. Komisyon, aralık ayında belirlenen tarihlerde toplanarak, yeni asgari ücret üzerinde çalışıyor. Kararlar, en az 10 üyenin katılımı ve oy çokluğu ile alınıyor. Oylama eşitliği durumunda, başkanın tarafı çoğunluğu elde etmiş sayılıyor. 2024 yılı için asgari ücretin ayın son günlerinde belirlenmesi öngörülüyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Gelecek zam oranlarına göre asgari ücretin net ve brüt tutarları tahmin ediliyor:

Yüzde 35 zam ile 15 bin 392 lira

Yüzde 40 zam ile 15 bin 962 lira

Yüzde 45 zam ile 16 bin 532 lira

Yüzde 50 zam ile 17 bin 103 lira

Yüzde 55 zam ile 17 bin 673 lira olarak öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem