Asgari ücret bugün belli oluyor.

Asgari ücretin belirlenmesi için son toplantı bugün yapılacak.

Asgari ücret bugün belli oluyor.

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün son toplantısını yapacak. Yeni yılda asgari ücretlere ne kadar zam yapılacak belli oluyor. Milyonlarca vatandaş toplantı saatini bekliyor. 

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR? 

Asgari ücret, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Bu komisyonda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET 4. SON TOPLANTI NE ZAMAN SAAT KAÇTA? 

Asgari ücret son toplantısı bugün yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak toplantı 14.00'te başlayacak. 2020 asgari ücret rakamının Bakan Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞDAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya’dan dönerken, “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız” demişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Burada jesti, rakamın inmesi-çıkmasından ziyade herkesin taleplerini karşılayacak bir orta yol şeklinde anlamak daha isabetli olur” diye konuşmuştu.

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Asgari ücret şu anda bekar bir işçi için aylık brüt 2.558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2020 lira 90 kuruş. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3006 lira 12 kuruş.2020 Asgari ücretin 2 bin 578 lira olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem