Artık silahla idam etmek yok!

Vietnam'da idama mahkum olanların cezası idam mangasıyla değil, zehirli iğneyle infaz edilecek.Resmi yayın organları, Ulusal Meclisin dünkü toplantısında idam mahkumlarının cezasının idam mangasıyla değil zehirli iğneyle infaz edilmesi kararı aldığını duy

Artık silahla idam etmek yok!

Vietnam'da idama mahkum olanların cezası idam mangasıyla değil, zehirli iğneyle infaz edilecek.

Resmi yayın organları, Ulusal Meclisin dünkü toplantısında idam mahkumlarının cezasının idam mangasıyla değil zehirli iğneyle infaz edilmesi kararı aldığını duyurdu. Değişiklik gelecek yıl yürürlüğe girecek.

Yeni yasa, idam edilenlerin yakınlarına cesedi alıp defnetme hakkı da tanıyor.

Vietnam'da ekonomik yolsuzluklardan uyuşturucu kaçakçılığına  kadar birçok suç ölümle cezalandırılıyor. Ülkede çoğu uyuşturucuyla  bağlantılı  olmak üzere her yıl ortalama 100 kişi idam ediliyor. 

Ulusal Meclisin daimi komitesi, idam cezalarını infaz etmek için daha insani bir yöntem bulunması gerektiğini bildirmişti. Komite,  insanları  zehirli iğneyle idam etmenin daha az acı verdiğini, mahkumların bedenlerinin bozulmadığını, daha ucuz olduğunu ve idam mahkumlarının üzerindeki psikolojik baskıyı azalttığını bildirmişti.

Vietnamlı bazı milletvekilleri ise idam mangalarının kalması gerektiğini savunarak, bunun suç artışının önüne geçmede caydırıcı olacağını belirtmişti.

Uluslararası insan hakları örgütleri, ölüm cezasında idam mangası kullandığı için Vietnam'ı eleştiriyordu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler